Se incinge cuptorul la 180o C. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si untul. Pulpele pe pui se prajesc usor, pe fiecare parte, pana cand devin aurii, apoi se scot intr-un vas si se tin la cald.
Daca pulpele sunt grase, sfatul meu este sa renuntati la unt. Daca in loc de pulpe se foloseste piept de pui, se pot pune 2 linguri de unt. Se calesc pentru 1-2 minute ceapa si usturoiul, se adauga ardeii si ciupercile si se mai tin pe foc inca 3-4 minute, a avut numai niste codite de ciuperci, congelate, dupa care se adauga tomatele si se asezoneaza cu sare si piper.
Carnea se pune intr-un vas rezistent la foc si peste ea se toarna sosul de legume si vinul alb.
Se acopera vasul si se fierbe inabusit in cuptor pentru 30-35 minute. Apoi se adauga maslinele verzi si smantana si se mai tin la cuptor inca 10-15 minute, fara capac.
Intre timp se fierb al dente pastele sau orezul in apa cu sare, se scurg si se aseaza pe platoul de servit. Pe patul de paste sau orez se aseaza o bucata de carne si 2-3 linguri de sos. Se asezoneaza cu patrunjel verde, proaspat tocat.
Comentarii:
Super delicios si savuros