Pulpe de pui cu masline verzi
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se incinge cuptorul la 180o C. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si untul. Pulpele pe pui se prajesc usor, pe fiecare parte, pana cand devin aurii, apoi se scot intr-un vas si se tin la cald.
- Daca pulpele sunt grase, sfatul meu este sa renuntati la unt. Daca in loc de pulpe se foloseste piept de pui, se pot pune 2 linguri de unt. Se calesc pentru 1-2 minute ceapa si usturoiul, se adauga ardeii si ciupercile si se mai tin pe foc inca 3-4 minute, a avut numai niste codite de ciuperci, congelate, dupa care se adauga tomatele si se asezoneaza cu sare si piper.
- Carnea se pune intr-un vas rezistent la foc si peste ea se toarna sosul de legume si vinul alb.
- Se acopera vasul si se fierbe inabusit in cuptor pentru 30-35 minute. Apoi se adauga maslinele verzi si smantana si se mai tin la cuptor inca 10-15 minute, fara capac.
- Intre timp se fierb al dente pastele sau orezul in apa cu sare, se scurg si se aseaza pe platoul de servit. Pe patul de paste sau orez se aseaza o bucata de carne si 2-3 linguri de sos. Se asezoneaza cu patrunjel verde, proaspat tocat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super delicios si savuros