Reteta pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ierburi are o aroma si un gust savuros conferit de condimentele folosite si de sosul marinat in care sunt tinute pulpele de pui si apoi gatite.
Intr-un castron amestecati uleiul cu mustarul, otetul, cimbrul , rozmarinul, usturoiul pisat, sarea, piperul. Taiati o lamaie in doua si stoarcetii sucul, apoi adaugati-l in castronul cu sos si mirodenii.
Asezati pulpele de pui intr-o cratita mare si turnati sosul obtinut. Taiati si cealalta lamaie in doua jumatati si adaugati-le in cratita unde se afla pulpele de pui si sosul pentru marinat. Lasati-le sa stea la marinat in frigider cateva ore (10-12). Incingeti cuptorul la 200 grade.
Turnati sosul marinat intr-o tava mare de cuptor, adaugat cartofii noi taiati pe jumatate, iar deasupra aranjati pulpele de pui avand grija sa puneti inclusiv jumatatile de lamaie, si orice alte urme de cimbru, rozmarin, usturoi.
Dati pulpele de pui cu cartofi si ierburi in cuptorul incins timp de 50-60 minute sau pana cand cartofii sunt copti, iar pulpele sunt rumenite si patrunse. Cand serviti pulpele de pui cu cartofi la cuptor si ierburi presarati deasupra patrunjelul tocat.
Comentarii (28):
Excelent
O reteta excelenta !
Cred ca este f.f.f. bun. O sa-l incerc!!!
Eu folosesc salvie, in loc de rozmarin. Oricum, este yummy!
Delicioaseeeeeeeeeeeee!
Foarte bună !
Foarte buna......
Cateva ore 10-12?
E foarte delicios......
Bun