Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte, se taie lamaia in jumatate iar zeama de la una din jumatati se stoarce si se pune in amestecul pentru marinata.Se toarna marinata peste pulpele de pui si se lasa peste noapte la rece, acoperite. Ziua urmatoare se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se pun cartofii cu capatanile injumatatite de usturoi intr-o tava mare si se toarna deasupra cea mai mare parte din marinata.Se amesteca usor apoi se da totul la copt 20 minute.Dupe cele 20 minute se scoate tava din cuptor si se adauga pulpele de pui cu restul de marinata si 3 jumatati intregi de lamaie.Se da totul la copt 1h – 1h 15 minute pana cand carnea si legumele s-au facut.Dupa ce s-au facut se scot din cuptor si se presara cu patrunjel tocat, coaja rasa de la ½ lamaie si sare dupa gust apoi se serveste.
Se scrie < thyme -nu thym > si cum arata cartofi daca sunt asa de mult tinuti la cuptor ?carnea trebuie pusa pima data la cuptor caci ea mai mult timp la coacere si eu fac aceasta reteta de ani de zile ,God bless ..........................
Comentarii (62):
Bravo idee
Super, usor de facut numai buna pentru o masa de duminica fara multa munca! Mai ales ca am pus pulpele in marinata de sambata seara
Acum sunt in post ,dar o s-o fac in mod sigur.Cred ca este nemaipomenita
FORTE BUN
My wife loves this recipe
F.BUNĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.
Se scrie < thyme -nu thym > si cum arata cartofi daca sunt asa de mult tinuti la cuptor ?carnea trebuie pusa pima data la cuptor caci ea mai mult timp la coacere si eu fac aceasta reteta de ani de zile ,God bless ..........................
Fb!!!
F.bun,hranitor
Foarte buna! Trebuia doar ca in loc de "Thym" sa scrieti "cimbru",cum e normal, in romaneste,sa inteleaga reteta si cei care nu vorbesc franceza...