Pulpa de miel se spala apoi se pune la fiert pentru 50 min in apa cu sare si cativa catei de usturoi. Dupa ce a fiert,se scoate si o condimentam bine cu un amestec de sare,piper si boia dulce.
Separat batem ouale cu putina sare,adaugam mustarul,ierburile provance,pesmetul,faina si 3/4 din fisticul maruntit.Pulpa condimentata se imbraca in compozitia care am preparat-o ,se aseaza intr-o forma de graten in care am pus 4-5 linguri de ulei de masline.
Presaram pe toata suprafata pulpei si restul de fistic,iar langa ea asezam catei de usturoi in coaja usor presati.Se tine la cuptor timp de 40 min pana ce crusta capata o culoare aurie.
Intre timp fierbem fasolea pastai in apa cu sare.Dupa ce pulpa s-a facut o scoatem pe un platou iar in uleiul ramas de la ea sotam timp de 5-7 min fasolea verde. Se prezinta pe platou insotita de garnitura de pastai.