Carnea se spala, se curata, se taie pielitele si grasimea.impanat cu niste catei de usturoi tare draguti si cu cateva feliute de ceapa.
Se face un bait din: 2 lg de otet de vin rosu, doua linguri de condimente de oaie, zeama de la o lamaie- cu care se unge carnea stearsa si uscata cu prosoape de bucatarie.
Se lasa peste noapte la frigider. impachetat bine de tot tava cu pulpitele de iedut, in folie alimentara, ca sa nu "parfumeze" frigiderul.A doua zi dis-de dimineata bagat tava la cuptor, dupa ce mai rasfirat o ceapa solzisori si aruncat cativa catelusi de usturoi in tava.
Lasat vreo 20 de min., dupa care am stropit friptura cu vin roze, ca vinul rosu s-a baut demult. Cred ca dupa alte 10 min. a fost gata mie mi s-a parut ca le-am tinut mai mult la cuptor, da' nu's sigura ca uite imbatranesc si mai uit.
Mujdeiul de usturoi curatat si spalat catelusii, dat prin presa de usturoi, pus intr-un bol, adaugat vreo 2-3 linguri de smantana, o jumatate de lingurita de boia dulce, putina sare, putin piper alb, si putina verdeata uscata(patrunjel si telina). mai adaugat putina apa si gata!Asa si pana sa pozez pulpitele aromate a disparut una intrebat pe ajutorul de bucatar daca nu stie unde e si a zis ca "pe aia vazut".
Comentarii:
Minunata !!!