Pulpa de ied cu mujdei
Ingrediente
4
Pt. mujdei:
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Carnea se spala, se curata, se taie pielitele si grasimea.impanat cu niste catei de usturoi tare draguti si cu cateva feliute de ceapa.
- Se face un bait din: 2 lg de otet de vin rosu, doua linguri de condimente de oaie, zeama de la o lamaie- cu care se unge carnea stearsa si uscata cu prosoape de bucatarie.
- Se lasa peste noapte la frigider. impachetat bine de tot tava cu pulpitele de iedut, in folie alimentara, ca sa nu "parfumeze" frigiderul.A doua zi dis-de dimineata bagat tava la cuptor, dupa ce mai rasfirat o ceapa solzisori si aruncat cativa catelusi de usturoi in tava.
- Lasat vreo 20 de min., dupa care am stropit friptura cu vin roze, ca vinul rosu s-a baut demult. Cred ca dupa alte 10 min. a fost gata mie mi s-a parut ca le-am tinut mai mult la cuptor, da' nu's sigura ca uite imbatranesc si mai uit.
- Mujdeiul de usturoi curatat si spalat catelusii, dat prin presa de usturoi, pus intr-un bol, adaugat vreo 2-3 linguri de smantana, o jumatate de lingurita de boia dulce, putina sare, putin piper alb, si putina verdeata uscata(patrunjel si telina). mai adaugat putina apa si gata!Asa si pana sa pozez pulpitele aromate a disparut una intrebat pe ajutorul de bucatar daca nu stie unde e si a zis ca "pe aia vazut".
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Minunata !!!