Curatati puiul de grasimea din interior, in special in zona gatului (altfel grasimea se va topi in tava si se va arde iar voi veti afuma toata casa. Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie. Sarati puiul peste tot, inclusiv in interior si pe sub pielea de pe piept. Puneti puiul in frigider. Cand doriti sa-l preparati, scoateti puiul si il condimentati cu amestecul de piper si boia. Sub pielea de sub piept introduceti rozmarinul si cimbrul. Am mai presarat si putina sare mare peste pui. Incingeti cuptorul la maxim, 250C pentru jumatate de ora. Incingeti o tava, in care sa incapa puiul, (asta in cazul in care nu aveti aragaz dotat cu grill). Puneti puiul cu pieptul in jos, veti auzi cum sfaraie. Introduceti tava in cuptor si lasati la copt pentru 30 minute. Scoateti tava, intoarceti puiul cu pieptul in sus si mai dati la cuptor pentru inca 30 minute. Nu stropiti puiul cu sucul din tava! Cand e gata stropiti puiul cu jumatate de lamaie stoarsa, lasati puiul sa se odihneasca 15 minute fara a-l taia, apoi serviti.
Exista in comert niste suporturi din ceramica smaltuita speciale pentru pui gril , sunt foarte bune , puiul se face uniform fara a trebui intors , recomand sa se foloseasca arzatorul de sus pentru cuptoarele cu gaze , iar la cele electrice programul cu aer cald . Daca aveti drum pe la Horezu sigur gasiti acolo suportul .
Comentarii (25):
Un pui gustos...
Foarte gustos
...mie mi-a placut faza cu sfaraitul "veti auzi cum sfaraie."..... tare de tot !!!!!
Daca nu avem grill, putem folosi gratarul?
Exista in comert niste suporturi din ceramica smaltuita speciale pentru pui gril , sunt foarte bune , puiul se face uniform fara a trebui intors , recomand sa se foloseasca arzatorul de sus pentru cuptoarele cu gaze , iar la cele electrice programul cu aer cald . Daca aveti drum pe la Horezu sigur gasiti acolo suportul .
Eu nu inteleg de ce sa las puiul sa se odihneasca 15 minute, a obosit cat a stat in cuptor?
Arata superbun
ESTE FOARTE GUSTOS SI TOT PE ATAT DE ARATOS...CRED CA MERITA SI PICTAT ASA PE O FRUNZA DE SALATA CREATA NOTA MAXIMA PENTRU RETETA.
Arata foarte bine trebuie sa fie si foarte bun
Forte bine facut si gustos dar i-am pus si ptin usturoi pisat si frecat putin cu ulei ca sa iasa o pasta
Excelent!!!!!!