Se curăţă puiul de eventualele resturi de pene sau fulgi, se spală şi se uscă cu un prosop/şerveţel de bucătărie. Se despică apoi pe partea din spate cu o foarfecă şi se întinde puiul cu pieptul deasupra (vezi video de pe site-ul lui Gwyneth Paltrow) pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se presează puţin ca să devină plat.
Se taie lămâia în jumătate şi se stoarce peste pui. Coaja de lămâie, împreună cu verdeţurile şi căţeii de usturoi se aşează sub pui. Se presară puiul cu sare şi piper, şi se stropeşte cu 2-3 linguri ulei de măsline. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor. După 15 minute se scoate folia de aluminiu şi se continuă prăjirea. Pielea va deveni astfel foarte crocantă, iar grăsimea se va topi aproape în totalitate.
Între timp se spală legumele şi se taie în cubuleţe, fiecare separat. Se condimentează (tot separat) fiecare legumă cu sare şi piper, şi se adaugă câte 1-2 linguri ulei de măsline. Se amestecă bine şi se aşează pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, câte o coloană pentru fiecare legumă. Astfel dacă o legumă se prăjeşte mai repede decât celelalte se poate scoate mai repede şi mai uşor de pe tavă.
Când puiul este rumenit bine (durează în jur de 35-40 minute, depinde de mărimea puiului) se scoate din cuptor şi se aşează pe o tavă împreună cu legumele şi se serveşte imediat.
Comentarii (17):
Interesant!
Exceptional.
Foarte bun preferatul meu
Superb
E super
Foarte gustos
Super
Foarte bıne
Super reteta o0sa o incerc
Foarte ok