Pui cu legume, ananas si lapte de cocos (reteta chinezeasca) / chicken with vegetables
Este una dintre cele mai delicioase combinatii, o ingemanare de arome diverse.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Pui curry în lapte de cocos
-
Pui tandoori petitchef
-
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
-
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Taiem pieptul de pui in cubulete si il sotam intr- o tigaie, cu 2 linguri de ulei, la foc potrivit.
Cand isi schimba culoarea, adaugam si o ceapa tocata foarte marunt. Lasam sa se inabuse cu ceapa la foc mic ( sa nu se rumeneasca deloc), dupa un timp adaugam si gogosarii, taiati feliute subtiri. Daca e nevoie, turnam cate putina apa. - Dupa vreo 5 minute punem si dovlecelul taiat cubulete. nu avut dovlecel si pus o mana de mazare verde, fiarta.
Separat desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa clocotita si sarata, pana ce e fiarta - dar atentie, sa nu fie moale. O fierbem cam 20 de minute, apoi o strecuram. - Intr-o cratita incapatoare amestecam conopida cu compozitia din tigaie si o punem pe foc, pentru a se intrepatrunde gusturile. Punem compotul de ananas - fructele si jumatate din zeama.Turnam laptele de cocos si lasam sa dea un clocot.
- Din smantana, faina si sucul ramas din compotul de ananas facem un sos pe care il punem in cratita, amestecand mereu cu lingura de lemn. Daca e nevoie , se mai pune apa. Trebuie sa fie mult sos, dar nu foarte legat, cum e la ciulama, ci mult mai subtire. Punem curry, chiar mai mult, sa fie putin iute pus mai mult curry praf.
- Se serveste neaparat cu orez fiert, simplu - asta e tot farmecul, cu paine parca e altceva.
Cum facem orezul"bob si bob":
(una din metode, ca sunt mai multe)
spalat orezul ( o cana de orez) si pus intr-o craticioara, turnat deasupra apa calda si lasat asa 20 de minute (acoperit);clatit orezul din nou, in mai multe ape ( asa iese amidonul care-l face lipicios), pus apoi apa rece - sa fie de 2-3 degete deasupra orezului:se presara putina sare;pus la fiert, circa 10 minute: luat orezul de pe foc, acoperit cu un capac (farfurioara) si invelit cu cateva prosoape ( patura); se lasa vreo 15 minute; orezul absoarbe apa incet si ramane intreg. - Observatie: o data ma gresit, punand foarte multa apa cand fiert orezul; dupa ce scos din paturi era zemos ( asta n-ar fi fost o tragedie) ,dar bobul era foarte moale si nu mi-a placut.La servire, formam in farfurie o coronita din orez si la mijloc turnam mancarea.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!