Cartofii curatat (urasc lucrul acesta, se vede dupa poze) si pus la fiert in apa clocotita impreuna cu lamaia pentru circa 5 minute. Ideea cu lamaia este ca va fi introdusa inauntrul puiului si isi va elibera sucurile delicioase in timpul coacerii, ajutand puiul sa se coaca mai repede dinspre interior.
Intr-un castronel se amesteca untul cu rozmarin, cimbru si usturoiul pisat si se face asa, ca o pasta. Puiul se usuca cu servetele la exterior si la interior. Se sareaza usor. Cu grija sa nu se rupa, se desprinde piele de pe pui si se introduce sub ea amestecul de unt cu ierburi.
Se introduce putin din amestec si in interiorul puiului si apoi, cu restul ramas, se unge la exterior. Lamaia se taie in jumatate si se introduce in pui. mai adaugat inauntru si cateva firicele de rozmarin.
Intr-o tava potrivita se aseaza legumele, in cazul meu cartofii si cepele. Peste acestea se pune puiul. Se da la cuptor, preincalzit la 220 grade Celsius. Jamie spune ca ar trebui sa stea in jur de 1 ora si 20 de minute. Din cand in cand verificati puiul, stropiti-l cu zeama care se va forma, intorceti-l pe partea cealalta, stropiti si intoarceti si legumele.
Comentarii:
Cred ca este deliciosa, am sa o fac si eu.
Tot ceea ce gateste el este foarte gustos !!!
Voi face aceasta reteta de Revelion
Savuros!
Super