Se amesteca 1 lingura de sos de soia cu sos de stridii, ulei de susan si piper alb. Se adauga fasiutele de pui si se marineaza minim 30 de minute. Se spala mugurii de fasole sub jet de apa rece.
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, Se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 1 minut, la foc iute, pana se rumenesc putin.
Se adauga carnea cu marinada cu tot si se prajeste 2 minute, la foc iute, amestecand continuu.
Se adauga mugurii de fasole, ardeiul gras, ardeiul iute, restul de sos de soia si zaharul. Se amesteca bine 1-2 minute.
Se adauga mixtura de amidon si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe lichidul incet, pana ce se ingroasa .
Se ia wok-ul de pe foc, se adauga castravetele si ceapa verde si se amesteca rapid. Se serveste imediat.
Tare aș dori să știu ce sunt mugurii de fasole. Bănui că sunt, de fapt, fasole verde foarte tânără. Când folosiți ingrediente mai exotice ar trebui să dați și lămuriri.
Comentarii:
Tare aș dori să știu ce sunt mugurii de fasole. Bănui că sunt, de fapt, fasole verde foarte tânără. Când folosiți ingrediente mai exotice ar trebui să dați și lămuriri.