Se iau pulpele si se taie in jumatate,si se pun la prajit in putin ulei,se lasa sa se faca pe toate partile,dupa care se pune ceapa taiata felii si se caleste cateva minute .
Cand este gata se pun ciupercile si se lasa la prajit la joc mediu pana se inmoaie si lasa ceva apa,dupa care se pune coniacul si se flambeaza, urmand sa punem sosul de rosii si paharul de apa,lasand totul sa fiarba cam 15 minute. Dupa cele 15 minute adaugam si merele taiate felii mai groase cu tot cu coaja si lasam sa fiarba pana scade .
Intre timp punem la foc apa cu sare si fierbem orezul cu o linguririta rasa de sofran. Cand este gata ,il scurgem si il spalm cu apa rece ,dupa care il punem din nou in oala si il reincalzim cu putin ulei.
Luam o farfurie si cu o forma punem orezul, asezam merele deasupra,punem o bucata de pui si langa asezam sosul cu ciuperci. Putem sa servim in diferite feluri aceasta mancare,eu doar v-a oferit o varianta.
Comentarii:
O sa incerc...