Bucatile de pui se sterg de apa, se dau cu sare si piper si de prajesc in uleiul de masline, pana cand se rumenesc, se intorc si se scot, se dau deoparte, chiar daca nu sunt bine patrunse, se vor mai coace in sos mai tarziu. In aceeasi cratita, se adauga prosciutto si ardeii, se calesc cateva minute pana cand se rumenesc,apoi se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Se adauga vinul si se curata cu lingura de lemn eventualele "arsuri" de pe fundul cratitei (dau gust mancarii). Se adauga rosiile si cimbrul, se pun bucatile de pui inapoi in sos, se mai adauga 1/2 cana apa, se potriveste de sare si piper(nu prea sarat, caperele sunt destul de sarate). Se lasa sa fiarba fara capac la foc mic 20-30 minute, pana cand puiul este gata si sosul scade. Se opreste focul si se adauga caperele si patrunjelul. Daca nu se serveste imediat, si se lasa pe a doua zi, se pot adauga a doua zi caperele si patrunjelul, dupa ce se mai da odata in fiert. Pofta buna!
Comentarii:
Serios, Iulian? Invata sa scrii in limba ,,meterma" ? Si te crezi indreptatit sa dai sfaturi de gramatica?
Caperele sunt capere si nu mai poate fi tradus...k si mango...-incearca sa-l traduci in limba romana!
Reteta pare delicioasa
Caperele sunt fructele unei plante mediteraneene, sub forma de bilute verzi, se gasesc sub forma conservata si se folosesc in bucataria italiana.
In primul rind invata sa scrii in limba meterna si dupa aceea pune reteta _ce inseamna CAPERE???
Bun