Placinta cu pui
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Caliti carnea in 2, 3 linguri ulei, la foc potrivit, pana isi schimba culoarea. Lasati sa se raceasca si taiati-o cubulete. Puneti deoparte.
- Caliti ceapa cu usturoiul in unt pana se inmoaie apoi adaugati ceapa verde si ciupercile taiate marunt. Lasati la foc potrivit 5 minute. Lasati sa se raceasca.
Scurgeti branza de vaca, daca e cazul. - Dezghetati aluatul:
Intindeti foaia de aluat pe o suprafata infainata. Amestecati carnea, crema de branza, ceapa calita si patrunjelul verde cu sare si piper. - Puneti cu o lingura toata compozitia pe mijlocul foii, lasand loc sus si jos si cate 10 cm. de-o parte si de alta. Taiati lateralele in diagonala pana la compozite, in fasii de cca. 2 cm.
- Trageti fasiile de aluat una peste alta alternand in cruce pana jos. Dupa ce ati "impachetat-o", lasati-o putin sa se odihneasca pana cand se incinge cuptorul.
- Ungeti cu oul batut . Coaceti 15 minute la foc mai mare , apoi scadeti putin temperatura cuptorului si mai coaceti 15 minute, sau pana cand placinta este crocanta si aurie. Dupa ce o scoateti din cuptor, asteptati 10 minute sa se racoreasca.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: