Caliti carnea in 2, 3 linguri ulei, la foc potrivit, pana isi schimba culoarea. Lasati sa se raceasca si taiati-o cubulete. Puneti deoparte.
Caliti ceapa cu usturoiul in unt pana se inmoaie apoi adaugati ceapa verde si ciupercile taiate marunt. Lasati la foc potrivit 5 minute. Lasati sa se raceasca. Scurgeti branza de vaca, daca e cazul.
Dezghetati aluatul: Intindeti foaia de aluat pe o suprafata infainata. Amestecati carnea, crema de branza, ceapa calita si patrunjelul verde cu sare si piper.
Puneti cu o lingura toata compozitia pe mijlocul foii, lasand loc sus si jos si cate 10 cm. de-o parte si de alta. Taiati lateralele in diagonala pana la compozite, in fasii de cca. 2 cm.
Trageti fasiile de aluat una peste alta alternand in cruce pana jos. Dupa ce ati "impachetat-o", lasati-o putin sa se odihneasca pana cand se incinge cuptorul.
Ungeti cu oul batut . Coaceti 15 minute la foc mai mare , apoi scadeti putin temperatura cuptorului si mai coaceti 15 minute, sau pana cand placinta este crocanta si aurie. Dupa ce o scoateti din cuptor, asteptati 10 minute sa se racoreasca.
Comentarii (25):
E superrrrrr!!!!!! merita!!!!
Arata super!
E super buna
Aspectuos...si absolut delicios!
Foarte buna si nu e grea de facut
Delicios!!!
O s-o incerc cu siguranta
Super :D:D:D mai vrem
F bun.
Comentariul tău:super buna