Nu stiu cum sunt altii dar mie piftia imi place sa fie cu gust de usturoi ca lumea si clara sa vezi prin ea, fara grasime in exces sau oase sau bucati de usturoi, si nici cu prea multe legume ca o ciorba.Sa va arat varianta mea, caci desi e o mancare traditionala exista multe variatiuni pe tema.Sunt din Craiova, Dolj , deci olteanca, la noi in casa asa se face.
Se pune la fiert ciolanul si se indeparteaza spuma din cand in cand pana nu mai e.Apoi se adauga o lingura de sare mare, boabele de piper intregi si usturoiul tocat felii.Se lasa la fiert pana ce carnea cade de pe os.Legumele se taie stelute sau diverse forme si se fierb separat.Se pregateste un vas de sticla si se pune usor carnea intai apoi se strecoara zema si se adauga si ea .Se presara si legumele din loc in loc.
As sugera ca dupa ce a fiert sa fie lasat vasul la rece sa se prinda apoi sa se indeparteze grasimea dupa care se incalzeste pana la lichefiere se scoate carnea de pe oase , se pune deopatre se complecteaza enentual cu apa se pune usturoiul si se da in clocot(impreuna cu oasele),Se strecoara apoi zeama si se toarna peste carne
Comentarii:
Cu sarea n-am inteles . Sarea sa fie mare(grunjoasa ) , lingura sa fie mare ?
Cum se face piftie in 40 minute?
As sugera ca dupa ce a fiert sa fie lasat vasul la rece sa se prinda apoi sa se indeparteze grasimea dupa care se incalzeste pana la lichefiere se scoate carnea de pe oase , se pune deopatre se complecteaza enentual cu apa se pune usturoiul si se da in clocot(impreuna cu oasele),Se strecoara apoi zeama si se toarna peste carne
Delicioasa!