Petrecerile de sarbatorile de iarna au alt gust atunci cand servim dulciuri tematice. Astazi invatam sa facem biscuiti decorati cu bomboane aranjate in forma de bradut :-) O reteta usor de reprodus alaturi de copii.
Amestecati zaharul si untul pana cand se formeaza o crema. Adaugati oul si amestecati bine pentru a se incorpora. Se adauga faina putin cate putin.
Cand faian s-a incorporat bine, puneti un pic de faina pe blatul de lucru si formati o bila din aluat. Aplatizati aceasta bila si puneti-o in folie si dati la rece timp de 1 ora.
Puneti faina pe suprafata de lucru, apoi ruleaza aluatul cu un sucitor. Cu un taietor rotund de fursecuri, taiati cercuri cu diametrul de 7 cm si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie pergament.
Incepeti sa faceti steaua de brad: puneti bomboana galbena. Formati ramurile: puneti bomboanele verzi. Formati trunchiul: puneti bomboana maro. Cand copacul este gata, apasati bomboanele.
Puneti aluatul 10 - 12 minute la frigider si apoi dati la cuptor 10 minute la 180° C.