Incalzeste cuptorul la 200 C. Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Pune ceapa si caleste-o pana devine transparenta. Nu o arde.
Adauga ficatul, da focul mai mare si aureste-l putin la suprafata. In interior sa ramana nefacut.
Ia tigaia de pe foc, pune coniacul si flambeaza-l. Asteapta pana ce flacara se trece, inclinand tigaia in toate partile. Daca folosesti coniac Alexandrion, cum am facut eu, flacara o sa fie foarte mica. Mai bine foloseam ceva cu tarie mai mare.
Intr-un robot de bucatarie pune carnea de porc, apoi amestecul ceapa- ficat si mixeaza putin. Nu e nevoie sa iasa ca o pasta, pot ramane bucati mai mari.
Rastoarna intr-un castron mare si amesteca inauntru ouale, smantana, condimentele. Potriveste de sare si piper. Pune si ramurelele de cimbru. Acesta se poate pune si taiat marunt, dar sotului meu nu ii place, asa ca l-am pus intreg ca sa-l poata scoate mai usor. Omogenizeaza bine.
Tapeteaza forma de chec cu feliile de bacon. Toarna compozitia de ficat inauntru si netezeste-o. Acopera totul cu foli de aluminiu. Acum facem baia de apa.Pune forma de chec intr-o tavtat mai adanca, dar nu foarte mare. Pune la fiert apa. Umple tavita cu apa, astfel incat sa fie jumatate din inaltimea formei de chec. Pune totul in cuptor, cu grija sa nu versi apa fiarta.
Coace 2 ore. Scoate hartia de aluminiu si mai coace 30 min. Scoate din cuptor si lasa pana se raceste de tot. Pune la frigider pentru minimum 4 ore, inainte de a scoate pateul din forma. Se mananca rece.