Este foarte fin si foarte aromat. Stiu ca foarte multe retete se fac si cu ceapa sau legume fierte, dar eu am ales sa fac separat putina ceapa caramelizata care merge de minune cu acest pate si paine prajita. Mmmm ce arome, sunt inconfundabile si sigur te vor face sa renunti la acea pasta facuta din prafuri care se numeste "pate".
Intr-o oala care nu prinde se adauga ficateii curatati de acele pielite albe impreuna cu laptele, foile de dafin, piperul si 1 cuisor. Nu se adauga sare pentru a nu ramane tari. Se fierb pana ce ficateii sunt patrunsi foarte usor.
Intre timp se fierb ouale la foc mediu pana ce acestea vor crapa. Se trec printr-un jet de apa rece si se curara.
Intr-un blender se adauga ficateii strecurati, galbenusurile, untul taiat cubulete si un praf de sare. Se mixeaza pana ce toata compozitia devine o crema moale.
Ceapa se taie julien si se pune la rumenit impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a rumenit, se adauga 1/2 lingurita de zahar impreuna cu sosul de soia si se mai tin impreuna pe foc pentru 1 minut.
Asta este tot. Se serveste cu paine prajita si cateva firicele de ceapa caramelizata.
Comentarii:
Daca adaugi > ,la oua , nu te-as sfatui sa mananci .
Delicios
Excelent
1/2 lingurita de zahar brun. Am incercat sa editez dar probabil mai dureaza.
La cantitatile din reteta trebuie pusa si unitatea de masura ca altfel nu se intelege nimic. Cat zahar ar trebui pus?
Bravo. Minunat. mai dati. Multumim.
Si eu prepar pate de casa din ficatei de pasare, dar putin diferit. Intotdeauna se mananca repede.
Excelent!!!
Gresit! Oale nu se fierb pina devin negre de toxine ! Maxim 10 min.de la fierberea apei.