Petitchef

Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata

Este foarte fin si foarte aromat. Stiu ca foarte multe retete se fac si cu ceapa sau legume fierte, dar eu am ales sa fac separat putina ceapa caramelizata care merge de minune cu acest pate si paine prajita. Mmmm ce arome, sunt inconfundabile si sigur te vor face sa renunti la acea pasta facuta din prafuri care se numeste "pate".

Antreuri
4 porții
10 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-o oala care nu prinde se adauga ficateii curatati de acele pielite albe impreuna cu laptele, foile de dafin, piperul si 1 cuisor. Nu se adauga sare pentru a nu ramane tari. Se fierb pana ce ficateii sunt patrunsi foarte usor.
  • Intre timp se fierb ouale la foc mediu pana ce acestea vor crapa. Se trec printr-un jet de apa rece si se curara.
  • Intr-un blender se adauga ficateii strecurati, galbenusurile, untul taiat cubulete si un praf de sare. Se mixeaza pana ce toata compozitia devine o crema moale.
  • Ceapa se taie julien si se pune la rumenit impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a rumenit, se adauga 1/2 lingurita de zahar impreuna cu sosul de soia si se mai tin impreuna pe foc pentru 1 minut.
  • Asta este tot. Se serveste cu paine prajita si cateva firicele de ceapa caramelizata.
  • Sa aveti pofta


Poze

Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata
Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata - poza 2
Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata - poza 3
Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata - poza 4
Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata - poza 5
Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Nelut, 23/06/2019

Daca adaugi > ,la oua , nu te-as sfatui sa mananci .

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
11/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
Bucataria_Stefaniei
Bucataria_Stefaniei, 10/04/2014

1/2 lingurita de zahar brun. Am incercat sa editez dar probabil mai dureaza.

(0) (0) Abuz
10/04/2014

La cantitatile din reteta trebuie pusa si unitatea de masura ca altfel nu se intelege nimic. Cat zahar ar trebui pus?

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Bravo. Minunat. mai dati. Multumim.

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Si eu prepar pate de casa din ficatei de pasare, dar putin diferit. Intotdeauna se mananca repede.

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Gresit! Oale nu se fierb pina devin negre de toxine ! Maxim 10 min.de la fierberea apei.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
2 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să faci ceapă crocantă în cuptor?
Cum să faci ceapă crocantă în cuptor?
5 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Ceapă roșie murată
Ceapă roșie murată
6 porții
24 h 5 m
Foarte ușor

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Pâte brisée, Pâte sucrée si Pâte sablée Pâte brisée, Pâte sucrée si Pâte sablée

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează