Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata
Este foarte fin si foarte aromat. Stiu ca foarte multe retete se fac si cu ceapa sau legume fierte, dar eu am ales sa fac separat putina ceapa caramelizata care merge de minune cu acest pate si paine prajita. Mmmm ce arome, sunt inconfundabile si sigur te vor face sa renunti la acea pasta facuta din prafuri care se numeste "pate".
Ingrediente
Preparare
- Intr-o oala care nu prinde se adauga ficateii curatati de acele pielite albe impreuna cu laptele, foile de dafin, piperul si 1 cuisor. Nu se adauga sare pentru a nu ramane tari. Se fierb pana ce ficateii sunt patrunsi foarte usor.
- Intre timp se fierb ouale la foc mediu pana ce acestea vor crapa. Se trec printr-un jet de apa rece si se curara.
- Intr-un blender se adauga ficateii strecurati, galbenusurile, untul taiat cubulete si un praf de sare. Se mixeaza pana ce toata compozitia devine o crema moale.
- Ceapa se taie julien si se pune la rumenit impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a rumenit, se adauga 1/2 lingurita de zahar impreuna cu sosul de soia si se mai tin impreuna pe foc pentru 1 minut.
- Asta este tot. Se serveste cu paine prajita si cateva firicele de ceapa caramelizata.
- Sa aveti pofta
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Nelut
Daca adaugi > ,la oua , nu te-as sfatui sa mananci .
anonymous
Delicios
anonymous
Excelent

Bucataria_Stefaniei
1/2 lingurita de zahar brun. Am incercat sa editez dar probabil mai dureaza.
anonymous
La cantitatile din reteta trebuie pusa si unitatea de masura ca altfel nu se intelege nimic. Cat zahar ar trebui pus?
anonymous
Bravo. Minunat. mai dati. Multumim.
anonymous
Si eu prepar pate de casa din ficatei de pasare, dar putin diferit. Intotdeauna se mananca repede.
anonymous
Excelent!!!
anonymous
Gresit! Oale nu se fierb pina devin negre de toxine ! Maxim 10 min.de la fierberea apei.
Punctează această reţetă