Pate de ficat

Pate de ficat
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

French taco


Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 50 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4.
  • Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul.
  • Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit. Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.
  • Restul de unt se mixeaza spuma. Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu sare si piper.
  • Se da la rece pentru 2 ore apoi pofta buna!Reteta in imagini.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Carmencita2345, 13/02/2018

Delikat , vegeta,secretul gustului sunt niste porcarii care contin potentiatori de gust.Numai cine nu este informat si nu citeste ce scie la ingrediente poata sa foloseasca asa ceva.

(0) (0) abuz
12/02/2018

Cum asa, tu nu pui delikakat in mancare, ca toata lumea? Sau cel putin niscai Vegeta sau Secretul gustului? Nu esti o bucatareasa desavarsita, mai ai de invatat!

(0) (0) abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 12/02/2018

Toate bune si frumoase pana la cartofi. Ce-ti veni mai fata sa bagi cartofii aia in bunatatea de pateu? Ai stricat reteta cu cartofii tai!

(1) (0) abuz
08/03/2014

Normal ca seamana cu cel din comert daca are si altcevadecat ficat. Si apoi, de ce sa fie simplu, daca poate fi complicat?

(2) (0) abuz



+