Scoateti tortilla, astazi pregatim taco francez!
O reteta pe care o va iubi intreaga familie ;-)
Tacos generos garnisit cu un amestec de carne tocata si cartofi prajiti, toate acoperite cu un sos de branza absolut irezistibil!
Mai jos reteta scrisa si video!
Pregatiti cartofii prajiti: Se curata si se taie cartofii sub forma de pai. Amestecati-i cu uleiul de masline si sarea si puneti-i pe o tava acoperita cu hartie copt si bagati in cuptor timp de 20 de minute la 220° C.
Pregatiti carnea: Caliti o ceapa tocata in ulei de masline. Cand devine translucida, adaugati carnea tocata, sarea si piperul. Amestecati ocazional pana la sfarsitul gatitului.
Pregatiti sosul de branza: Fierbeti smantana pentru gatit intr-o cratita, adaugat emmentalul, si amestecati pana se topeste. Adaugati cheddar si piper. Asigurati-va ca sosul se ingroasa. Mixati.
Asamblarea: Aranjați cate doua tortilla, una usor peste cealalta. Intindeti sosul de gratar (pastati marginile curate). Puneti jumatate din cantitatea de cartofi in centru.
Adaugati jumatate din sosul de branza deasupra si puneti jumatate din carnea tocata. Puneti alimentele in centru (formand un dreptunghi) pentru a usura plierea.
Pliati marginile, incepand de la marginea superioara, apoi cea dinspre dvs., apoi laturile, incercand sa impachetati compozitia in interior.
Intoarceti taco-ul si gatiti-l pe grill timp de 3 minute (3 minute pe fiecare parte, pornind de la partea cu marginile pliate pentru a le sigila).
Comentarii:
Super reteta
Da' de cand a devenit taco francez? Ca el e mexican get beget. Apoi chiar nu conteaza: nu veti obtine niciodata acasa ceea ce e in poza!