Pentru o masa simpla si echilibrata, ne place sa pregatim paste cu piept de pui. In loc sa adaugati sos de rosii, adaugati sosul nostru cu gorgonzola! Aceasta branza va parfuma felul de mancare exact cat trebuie :-) Urmati pasii pasii retetei noastre scrise si versiunea video!
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se prajeste salota taiata si carnea de pui taiata cubulete.
Cand carnea este gatita, adaugati vinul alb si gatiti timp de 2-3 minute. Luati de pe foc.
Intr-o cratita puneti smantana, gorgonzola, sare si piper. Se aduce la fierbere si se lasa la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.
Intre timp, fierbeti pastele timp de 10 minute in apa fiarta si sarata.
Dupa 10 minute, adaugati puiul si salota la sosul gorgonzola. De asemenea, adaugati nucile bine tocate, amestecati si luati de pe foc.
Adaugati sosul peste pastele fierte si scurse. Gata!
Vinul alb: nu este esential, il puteti elimina daca doriti ❗ Salota = ceapa franțuzească sau este folosita în nordul Frantei unde este baza esențială pentru sosurile cu vin rosu.