Ostropel de porc

Reteta simpla, de felul doi, dupa Sanda Marin.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire1 oră
- Carnea se spala si se portioneaza in bucati mici. Se pune intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei sa se rumeneasca pe toate partile, la foc mic. Intre timp, intr-o tigaie se caleste in 2 linguri de ulei ceapa curatata, spalata si taiata marunt, cu un praf de sare. Dupa ce devine translucida se adauga lingurita de faina, se amesteca bine cu ceapa si uleiul, si imediat se toarna un pahar de apa (200 ml) calda sau supa de oase, daca aveti la indemana.
- Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase de faina, apoi se toarna sosul si ceapa peste carnea din oala, numai dupa ce aceasta a prins o crusta subtire pe toate partile. Se mai adauga cel mult inca un pahar de apa, si se lasa sa fiarba carnea pe foc mediu cca 30-45 de minute. Daca nu ati pus mancarea intr-un vas ceramic, va trebui sa o amestecati de mai multe ori, ca sa nu se prinda de fund (vasele cu strat ceramic sunt perfect antiaderente, insa). Inainte de a inchide focul, cand sosul este cat doreste fiecare de scazut, se da sare, piper, cateva boabe de piper, o frunza de dafin rupta in 3-4 bucati, usturoiul taiat bucatele si o lingura de bulion. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia vasul de pe foc. Imediat se presara niste marar sau patrunjel tocat marunt.
- Se serveste cu mamaliguta, sau dupa preferinta fiecaruia.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Deosebita
am gătit această rețetă
anonymous
Super gustos!!
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent
am gătit această rețetă
anonymous
Exceleanta!
am gătit această rețetă
anonymous
Delicios!
am gătit această rețetă
anonymous
Nu ma asteptam ca dintr-o reteta atat de simpla sa sfarseasca cu un rezultat atat de bun.
am gătit această rețetă
anonymous
Bunaaaa
am gătit această rețetă
anonymous
Comentariul tău:foarte bun!!
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent...dar fiind o mancare pentru sezonul rece merge foarte bine cu ceva cimbru . S-aveti pofta !
am gătit această rețetă
anonymous
Super
am gătit această rețetă
Punctează această reţetă