Pentru inceput, trebuie sa incepem cu prepararea sosului.Intro craticioara turnam vinul si-l punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, introducem lemongrassul tocat marunt sau 2 lingurite de lemongras din borcanele care inca se mai gasesc in Mega Image. Lasam pe foc mic sa fiarba si sa scada.
Intre timp, putem sa punem ciupercile "Urechi de lemn" la hidratat, intrun bol in care le-am pus si peste ele am turnat apa fierbine. Le lasam cel putin 30 de minute. Putem sa punem pentru hidratarea lor si apa rece, dar in aceste conditii trebuie sa le tinem cel putin o ora si jumatate.
Acum putem pune si semintele de susan la prajit. Intro tigaita mica incinsa, fara sa punem vreun produs de prajire , punem semintele si prajim scurt, max 30 de secunde, prin amestecare continua. Semintele incep sa "sara" din tigaita in clipa in care sunt prajite. Dam la oparte tigaita, amestecam in continuare semintele ca sa nu se arda si punem deoparte tigaita cu susanul prajit.
Ne indreptam atentia din nou catre sos. Daca a scazut cam la jumatate din volumul initial, luam o strecuratoare si trecem prin ea vinul si lemmongrassul. Ne trebuie pentru sos doar lichidul cu arome nu si partile "mai tari." din care l-am facut. In acest moment il ingrosam. Si il ingrosam cu amidonul care l-am dizolvat in apa. Punem cam 2-3 lingurite si amestecat pe foc inca 1 minut. Dam deoparte sosul. In acest moment putem adauga mierea. Ea nu trebuie fiarta, dar o putem introduce intrun lichid fierbinte. Amestecam foarte bine pana la omogenizare. Acum putem sa gustam din sos. Si daca il vreti mai dulce sau mai acrisor, va adaugati elementele necesare pentru gust .Deci, sosul e gata! Il punem deoparte.
Aprindem cuptorul si-l incingem la 240ºC.Luam muschiuletul de porc, il curatam de toate partile care contin grasime, il taiem in doua parti egale . Dupa ce l-am curatat bine, l-am introdus in randul bucatilor ce urmeaza sa fie gatit! Si desigur, v-ati dat seama ca portia cea mare e pentru baiatul meu Cristi.