Petitchef

Muschi de porc la cuptor cu garnitura in stil asiatic

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru inceput, trebuie sa incepem cu prepararea sosului.Intro craticioara turnam vinul si-l punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, introducem lemongrassul tocat marunt sau 2 lingurite de lemongras din borcanele care inca se mai gasesc in Mega Image. Lasam pe foc mic sa fiarba si sa scada.
  • Intre timp, putem sa punem ciupercile "Urechi de lemn" la hidratat, intrun bol in care le-am pus si peste ele am turnat apa fierbine. Le lasam cel putin 30 de minute. Putem sa punem pentru hidratarea lor si apa rece, dar in aceste conditii trebuie sa le tinem cel putin o ora si jumatate.
  • Acum putem pune si semintele de susan la prajit. Intro tigaita mica incinsa, fara sa punem vreun produs de prajire , punem semintele si prajim scurt, max 30 de secunde, prin amestecare continua. Semintele incep sa "sara" din tigaita in clipa in care sunt prajite. Dam la oparte tigaita, amestecam in continuare semintele ca sa nu se arda si punem deoparte tigaita cu susanul prajit.
  • Ne indreptam atentia din nou catre sos. Daca a scazut cam la jumatate din volumul initial, luam o strecuratoare si trecem prin ea vinul si lemmongrassul. Ne trebuie pentru sos doar lichidul cu arome nu si partile "mai tari." din care l-am facut. In acest moment il ingrosam. Si il ingrosam cu amidonul care l-am dizolvat in apa. Punem cam 2-3 lingurite si amestecat pe foc inca 1 minut. Dam deoparte sosul. In acest moment putem adauga mierea. Ea nu trebuie fiarta, dar o putem introduce intrun lichid fierbinte. Amestecam foarte bine pana la omogenizare. Acum putem sa gustam din sos. Si daca il vreti mai dulce sau mai acrisor, va adaugati elementele necesare pentru gust .Deci, sosul e gata! Il punem deoparte.
  • Aprindem cuptorul si-l incingem la 240ºC.Luam muschiuletul de porc, il curatam de toate partile care contin grasime, il taiem in doua parti egale . Dupa ce l-am curatat bine, l-am introdus in randul bucatilor ce urmeaza sa fie gatit! Si desigur, v-ati dat seama ca portia cea mare e pentru baiatul meu Cristi.


Poze

Muschi de porc la cuptor cu garnitura in stil asiatic
Muschi de porc la cuptor cu garnitura in stil asiatic - poza 2
Muschi de porc la cuptor cu garnitura in stil asiatic - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează