Muschi de porc impanat la cuptor
Aveam pofta de ceva bun cu mult usturoi de vreo cateva zile. Initial ma gandisem sa prepar carnea la gratar si sa fac un mujdei alaturi. Insa pe moment m-a pleznit inspiratia si m-am decis asupra muschiuletului la cuptor impanat cu usturoi care sa inoate in mult sos de rosii.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare1 oră
Gătire30 min
- Am luat o bucata de un kilogram de muschi de porc pe care am taiat-o in doua si am crestat-o din loc in loc ca sa pot introduce felii subtiri de usturoi.
O parte din feliutele de usturoi le-am imprastiat si prin tava, iar cu o parte am impanat carnea.
Apoi am condimentat muschiuletul de porc cu sare, maghiran si chilli si am asezat bucatile de carne intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei pentru wok.
Am luat cateva rosii bine coapte si le-am taiat felii pe care le-am asezat atat in tava cat si pe deasupra celor doua bucati de carne. Am turnat jumatate de pahar de apa si am dat tava la cuptor, la foc mic. - Dupa o ora am, timp in care carnea isi lasase destula zeama care intre timp se evaporase – lucru care a facut carnea sa-si reduca volumul – am scos tava de la cuptor.
Rosiile isi facusera treaba fiindca a iesit un sos atat de bun ca ne-am lins pe degete.
Carnea a iesit foarte frageda si rumena, iar gustul, avand in vedere ca am mancat totul la o singura masa asa cum spuneam mai sus, ei bine de gust va veti convinge singuri gatind-o.
Noi am servit cu cartofi copti in malai.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!