Aveam pofta de ceva bun cu mult usturoi de vreo cateva zile. Initial ma gandisem sa prepar carnea la gratar si sa fac un mujdei alaturi. Insa pe moment m-a pleznit inspiratia si m-am decis asupra muschiuletului la cuptor impanat cu usturoi care sa inoate in mult sos de rosii.
Am luat o bucata de un kilogram de muschi de porc pe care am taiat-o in doua si am crestat-o din loc in loc ca sa pot introduce felii subtiri de usturoi.
O parte din feliutele de usturoi le-am imprastiat si prin tava, iar cu o parte am impanat carnea.
Apoi am condimentat muschiuletul de porc cu sare, maghiran si chilli si am asezat bucatile de carne intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei pentru wok.
Am luat cateva rosii bine coapte si le-am taiat felii pe care le-am asezat atat in tava cat si pe deasupra celor doua bucati de carne. Am turnat jumatate de pahar de apa si am dat tava la cuptor, la foc mic.
Dupa o ora am, timp in care carnea isi lasase destula zeama care intre timp se evaporase – lucru care a facut carnea sa-si reduca volumul – am scos tava de la cuptor.
Rosiile isi facusera treaba fiindca a iesit un sos atat de bun ca ne-am lins pe degete.
Carnea a iesit foarte frageda si rumena, iar gustul, avand in vedere ca am mancat totul la o singura masa asa cum spuneam mai sus, ei bine de gust va veti convinge singuri gatind-o.