Petitchef

Musaca greceasca cu sos bechamel

Felul principal
2 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Ingrediente musaca:

Ingrediente sos bechamel:

Preparare

  • Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca.Se adauga faina amestecandu-se repede ca sa nu faca cocoloase.In continuare se adauga amestecandu-se continuu, laptele caldut, cascavalul ras si sarea.Cand s-a ingrosat, se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte 1-2 minute.
  • Ouale batute separat se adauga incetisor in sosul din cratita, amestecandu-se continuu.Dupa aceasta sosul este gata.
  • Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung in felii subtiri.Se presara sare peste ele si se lasa sa se scurga intr-o strecutatoare.Se cutata si se taie cartofii in felii.
  • Se toaca ceapa si se caleste in ulei cu carnea tocata,iar amestecul se stinge cu vinul alb sec.Se adauga apoi rosiile curatate de pielita (se oparesc catva secunde in apa fiebinte) si taiate marunt, se adauha sarea si piperul si se lasa la fiert la foc mic pana cand se absoarbe toata apa.
  • Separat se pune uleiul in tigaie si se prajesc vinetele si cartofii.
  • Se asambleaza musacaua: se pune un strat de vinete intr-o tava termorezistenta si se presara cu cascaval ras.Se adauga un strat de carne tocata din amestecul de mai sus ai apoi un alt strat de vinete, presarat cu cascaval ras.
  • Se toarna un strat gros de sos bechamel, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata.Se presara cu cascaval ras, pentru a se forma o crusta bine coapta.
    Se da la cuptor pentru 30-40 de minute.

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque


Întrebări:




Comentarii (15):

18/01/2015

Indicatiile au fost clare si mancarea a iesit perfect.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/07/2013

Este delicioasa!!!! o recomand tuturor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/11/2016

Foarte buna

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Tasty

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Yamy

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Comentariul tău:este mai buna cea cipriota

(0) (0) Abuz
08/09/2013

Minunata reteta!

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Sper sa-mi iasa:)

(0) (0) Abuz
25/08/2013

DELICIOS

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Foarte buna!!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clatite cu bechamel si jambon
Clatite cu bechamel si jambon
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează