Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca.Se adauga faina amestecandu-se repede ca sa nu faca cocoloase.In continuare se adauga amestecandu-se continuu, laptele caldut, cascavalul ras si sarea.Cand s-a ingrosat, se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte 1-2 minute.
Ouale batute separat se adauga incetisor in sosul din cratita, amestecandu-se continuu.Dupa aceasta sosul este gata.
Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung in felii subtiri.Se presara sare peste ele si se lasa sa se scurga intr-o strecutatoare.Se cutata si se taie cartofii in felii.
Se toaca ceapa si se caleste in ulei cu carnea tocata,iar amestecul se stinge cu vinul alb sec.Se adauga apoi rosiile curatate de pielita (se oparesc catva secunde in apa fiebinte) si taiate marunt, se adauha sarea si piperul si se lasa la fiert la foc mic pana cand se absoarbe toata apa.
Separat se pune uleiul in tigaie si se prajesc vinetele si cartofii.
Se asambleaza musacaua: se pune un strat de vinete intr-o tava termorezistenta si se presara cu cascaval ras.Se adauga un strat de carne tocata din amestecul de mai sus ai apoi un alt strat de vinete, presarat cu cascaval ras.
Se toarna un strat gros de sos bechamel, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata.Se presara cu cascaval ras, pentru a se forma o crusta bine coapta. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute.
Comentarii (15):
Indicatiile au fost clare si mancarea a iesit perfect.
Este delicioasa!!!! o recomand tuturor
Foarte buna
Tasty
Yamy
Comentariul tău:este mai buna cea cipriota
Minunata reteta!
Sper sa-mi iasa:)
DELICIOS
Foarte buna!!!!!!