Musaca de legume cu carne

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Pentru mujdei:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Carnea tocata se amesteca cu ceapa, marar, sare,piper,ienibahar,cimbru dupa gust si se caleste cateva minute.Cand s-a racorit se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia si o lingura de pasta tomate.
  • Cartofii se curata,se spala,se sterg , se taie rondele si se prajesc putin . Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei .
  • Vanata se spala se taie la capete si se curata de coaja de jur imprejur la distante de 3-4 cm.Se va vedea o parte cu coaja,o parte fara coaja.Se taie rondele sau fasii pe lung dupa preferinta.
  • Dovlecelul se spala,se sterge,se taie rondele sau fasii pe lung . Atat feliile de vinete cat si cele de dovlecel se prajesc sau se coc pe gratar.Eu le pregatesc pe gratar deoarece sunt mai dietetice si nu iese musacaua grasa.
  • Usturoiul se curata ,se piseaza si se amesteca cu sucul de rosii.Mujdeiul obtinut se va turna peste cele doua straturi de vinete.
  • Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de cartofi, un strat de dovlecei,un strat de vinete . Intindem cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata o parte din cantitatea de mujdei , dupa care asez stratul de carne,apoi un strat de dovlecei,un strat de vinete,mujdeiul ramas si ultimul strat va fi de cartofi .
  • Se introduce vasul 10-15 min in cuptorul preincalzit in prealabil,dupa care se scoate vasul si se toarna 2 oua batute si amestecate cu suc de rosii .Se reintroduce vasul la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Este excelenta.

abuz