Petitchef

Musaca de legume

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se spala cartofii si se pun la fiert ca atare. Intr-o oala incapatoare se pune in 3 linguri de ulei ceapa la calit. Morcovii se taie rondele si se adauga si ei.
  • Cand s-au calit, se adauga cana de orez, se amesteca bine cateva minute iar apoi se pun 3 cani de apa si mazarea.
  • Se potriveste de sare, piper si vegeta si se lasa la foc mic sa fiaba pana cand scade complet apa si arata ca un pilaf. Ai grija catre final caci se lipeste usor de oala si trebuie amestecat si pazit putin.
  • Cand s-au facut cartofii , se curata de coaja si se taie rondele. Separat, se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
  • Se pune pe fundul vasului un strat de cartofi rondele, apoi pilaful. Se amesteca smantana cu oul si mararul si se toarna peste pilaf. La sfarsit, se mai pune un strat de cartofi taiati rondele.
  • Se mai presara un strat fin de pesmet si se stropeste cu putin ulei. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute pana cand se rumenesc cartofii. Se serveste calda, alaturi de o salata de rosii.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează