Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare, cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit. Se pune ulei intr-o cratita la incins, se adauga ceapa taiata marunt si morcovul ras, se caleste 3 minute dupa care se pune si carnea macinata, sarea si piperul.
Lasam sa fiarba inabusit la foc potrivit. Cand e gata se ia de pe foc si se lasa la racit, se adauga 2 linguri din pasta de rosii, 2 oua batute, smantana, patrunjelul tocat.
Vasul care va merge la cuptor se unge cu margarina si se preseaza pesmet.Asezam un rand de cartofi taiati felii, un rand din compozitia cu carne, iar un rand de cartofi, iar carne..ultimul va fi starul cu cartofi.
Se bat 2 oua cu 2 linguri de pasta de rosii si se acopera cu ele cartofii, se presara putin pesmet.Se poate rade cascaval si pune bucatele de unt.Dam vasul la cuptor si lasam cam 30 minute pana se rumeneste frumos si se incheaga bine musacaua.