Ceapa se taie marunt. Se caleste usor in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca bine. Se caleste la foc iute 2-3 minute dupa care se adauga conserva de rosii si usturoiul tocat fin.
Se lasa la foc mic 15 min pana cand se evapora sosul. Spre final se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, nucsoara si o lingurita de zahar.
Cartofii se curata si se taie felii de cca 5mm grosime. Se unge cu ulei de masline o tava care va merge la cuptor .
Se toarna jumatate din cantitatea de carne, se niveleaza, se pune un rand de cartofi, se pune restul de carne si iar un rand de cartofi. Pe deasupra se toarna cele 2 linguri de bulion desfacute in putin apa, in care am pus si ceva sare si piper.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor 30-40 minute. Se scoate folia si se mai lasa 10 minute la foc mai iute, pentru a se rumeni. Se serveste cu smantana si patrunjel verde.
Comentarii:
Foarte buna..
Comefntariul tău:foarte buna