Folosind cartofi fierti, curatati si taiati in felii elimin uleiul necesar la prajit or unt si lapte la piure ...deci mai putina grasime. Pe de alta parte cartofii "cer" cel putin o mica cantitate de unt ca sa fie gustosi asa ca sosul "bechamel" e absolut necesar. Daca sintem limitati in cita grasime folosim, putem decora musacaua cu ketchup, inainte de a o pune in cuptor, si ceva patrunjel proaspat dupa ce o scoatem.
In carnea de musaca nu se pun ciuperci si nici patrunjel, dar ma rog daca vrei sa schimbi reteta si-ti place asa e treaba ta. Nu stiu cine "a" "razalit" (cuvant nou in dictionarul limbii romane) si cine "a" adaugat carnea - fii te rog mai explicit(a) ca sa stim si noi cine a pregatit reteta. Musacaua de cartofi se face in doua feluri : cu piure de cartofi sau cu rondele de cartofi prajiti. Eu fac deobicei a doua varianta dar mama mea o facea pe prima, si stiu ca facea un piure cu unt si lapte din cartofii fierti, ori tu ai dat doar pe razatoare cartofii aia fierti dar fara nimic in ei, nici macar sare. Imi inchipui ce gust trebuie sa aiba....bleah!
"tava de iena" e de fapt de Jena, dar nu e tava ci un vas. In poza nu ai folosit de Jena ci un vas ceramic termorezistent. Cu Jena voiai sa fii mai smecher dar u ti-a reusit.
Comentarii (11):
Folosind cartofi fierti, curatati si taiati in felii elimin uleiul necesar la prajit or unt si lapte la piure ...deci mai putina grasime. Pe de alta parte cartofii "cer" cel putin o mica cantitate de unt ca sa fie gustosi asa ca sosul "bechamel" e absolut necesar. Daca sintem limitati in cita grasime folosim, putem decora musacaua cu ketchup, inainte de a o pune in cuptor, si ceva patrunjel proaspat dupa ce o scoatem.
EXCELENT
Se poate si mai bine
In carnea de musaca nu se pun ciuperci si nici patrunjel, dar ma rog daca vrei sa schimbi reteta si-ti place asa e treaba ta. Nu stiu cine "a" "razalit" (cuvant nou in dictionarul limbii romane) si cine "a" adaugat carnea - fii te rog mai explicit(a) ca sa stim si noi cine a pregatit reteta. Musacaua de cartofi se face in doua feluri : cu piure de cartofi sau cu rondele de cartofi prajiti. Eu fac deobicei a doua varianta dar mama mea o facea pe prima, si stiu ca facea un piure cu unt si lapte din cartofii fierti, ori tu ai dat doar pe razatoare cartofii aia fierti dar fara nimic in ei, nici macar sare. Imi inchipui ce gust trebuie sa aiba....bleah!
"tava de iena" e de fapt de Jena, dar nu e tava ci un vas. In poza nu ai folosit de Jena ci un vas ceramic termorezistent. Cu Jena voiai sa fii mai smecher dar u ti-a reusit.
Super buna!
Foarte buna
Excelent
Usor de preparat
Super delicioasa!