Cepele si carnea se toaca, in apoi se pun în 2-3 linguri ulei, la calit. Orezul se spala si se pune la fiert.Varza se toaca marunt (daca e acra se spala bine în 2-3 ape, sa se desareze). Când a fiert orezul, se clãteste si, scurs bine, se pune peste carnea tocata.
Se amesteca cu pasta de rosii si ardei, se sareaza si se pipereaza . Se taie rosiile si ardeii felii.
Pe fundul cratitei se pune restul de untdelemn, o parte din rosii si ardei si un strat de varza. Urmeaza un strat de carne cu orez, rosii, ardei, putin cimbru, iar varza, carne si tot asa pana se termina; ultimul strat este de varza, ardei si rosii.
Se toarna supa, smantana, se da la cuptor, acoperit, sa se coaca si sa se caleasca varza aproximativ 1 ora.
Comentarii:
Cred ca este foarte buna.
Eu as cali si varza cu o ceapa, nu as pune-o necalita.