Nu e bine să fierbem fasolea în oală cu presiune deoarece spuma care se formează poate înfunda orificiul de evacuare a aburului si oala poate exploda (am văzut bucătărie zugrăvite cu fasole din această cauză). Boiaua nu se prăjește deoarece devine amară și indigestă.
Fasolea produce flatulanta. Pentru a evita acest lucru, dupa ce se arunca apa in care a fost pusa la muiat de seara pana dimineata, se fierbe in apa fara sare cam 10 minute dupa ce da in clocot.Apoi se araunca si aceasta apa si se toarna peste fasole alta apa fierbinte.Dupa ce clociteste si aceasta 10 minute , se arunca si se toarna peste fasole apa fierbinte cat sa treaca peste fasole cam 5 cm. Se pune sare cam o lingurita, o frunza de telina si se fierbe pana cand in apa se observa ca fasolea incepe sa se decojeasca. Se strecoara si se retine apa in care a fiert. Se prepara sosul dupa cum scrie in reteta.Pentru condimentare se poate folsi cui ii place 1-2 pastai de cardamom. aceast este varianta de post. In afara postului se poate gati sosul folosind carnati de casa taiati feliute de 0,5 cm grosime, ciolan de porc dezosat si semifiert, sau chiar pulpa de porc taiata cubulete.In cazul ca se foloseste pulpa de porc, fasolea trebuie sa fie semifiarta , urmand a fierbe impreuna cu sosul si carnea de proc. din cand in cand cand se observa ca soul a scazut prea mult , se completeaza cu apa in care a fiert fasolea. In acest caz aceasta apa trebuie mentinuta fierbinte pana se termina gatitul mancarii. Obligatoriu acest fel de mancare trebuie sa aiba un antemergator din 50-100 ml. de palinca de prune de minim 50% vol. alc.si o ariegarda din 100 ml. biter stropit cu un sprit scurt de sifon sau apa minerala.In nici un caz vin sau bere.
Comentarii (24):
Nu e bine să fierbem fasolea în oală cu presiune deoarece spuma care se formează poate înfunda orificiul de evacuare a aburului si oala poate exploda (am văzut bucătărie zugrăvite cu fasole din această cauză). Boiaua nu se prăjește deoarece devine amară și indigestă.
Cea mai simpla si mai gustoasa reteta.
Dadada, super buna, o sa mai gatesc
Buna
I like wow
Fasolea produce flatulanta. Pentru a evita acest lucru, dupa ce se arunca apa in care a fost pusa la muiat de seara pana dimineata, se fierbe in apa fara sare cam 10 minute dupa ce da in clocot.Apoi se araunca si aceasta apa si se toarna peste fasole alta apa fierbinte.Dupa ce clociteste si aceasta 10 minute , se arunca si se toarna peste fasole apa fierbinte cat sa treaca peste fasole cam 5 cm. Se pune sare cam o lingurita, o frunza de telina si se fierbe pana cand in apa se observa ca fasolea incepe sa se decojeasca. Se strecoara si se retine apa in care a fiert. Se prepara sosul dupa cum scrie in reteta.Pentru condimentare se poate folsi cui ii place 1-2 pastai de cardamom. aceast este varianta de post. In afara postului se poate gati sosul folosind carnati de casa taiati feliute de 0,5 cm grosime, ciolan de porc dezosat si semifiert, sau chiar pulpa de porc taiata cubulete.In cazul ca se foloseste pulpa de porc, fasolea trebuie sa fie semifiarta , urmand a fierbe impreuna cu sosul si carnea de proc. din cand in cand cand se observa ca soul a scazut prea mult , se completeaza cu apa in care a fiert fasolea. In acest caz aceasta apa trebuie mentinuta fierbinte pana se termina gatitul mancarii. Obligatoriu acest fel de mancare trebuie sa aiba un antemergator din 50-100 ml. de palinca de prune de minim 50% vol. alc.si o ariegarda din 100 ml. biter stropit cu un sprit scurt de sifon sau apa minerala.In nici un caz vin sau bere.
Super !
Excelent foarte buun
Voi incerca aceasta reteta. E simpla si extrem de rapida. Sper ca rezultatul sa fie unul cel putin multumitor.
Super buna!