Petitchef

Macrou marinat

Felul principal
8 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Macroul il curatam de mate si de cap. Il spalam bine in apa rece si apoi fiecare trunchi il taiem in felii late de 2 -3 cm. Intr-o craticioara asezam un rand de peste, un strat de sare grunjoasa... Continuam asa pana terminam pestele. Ultimul strat este de sare.
  • Acoperim craticioara cu un capac sau cu folie si o bagam la frigider pentru 24 ore.
    Dupa aceasta perioada, scurgem zeama formata si clatim intr-un jet de apa rece. Scurgem bine si turnam otet peste peste pana il acoperim pe tot.
  • Acoperim craticioara si bagam iar la frigider pentru 24 ore. Dupa si aceste 24 de ore, scurgem otetul si turnam ulei cat sa acoperim bine pestele.
  • Iar acoperim craticioara si iar lasam la frigider 24 de ore.Dupa ce s-au scurs si aceste ultime 24 de ore, preparatul este gata. Acum avem doua posibilitati; fie consumam imediat pestele (timp de o saptamana - pastrat la frigider), fie il transformam in conserva. Daca alegem ultima varianta, scurgem pestele de ulei intr-o alta olicica.
  • Punem uleiul la incins. Asezam pestele in borcane curate si zvantate si asezonam cu solzisori de ceapa, feliute de morcov si masline. Turnam apoi uleiul fierbinte in borcane pana acoperim bine pestele si inchidem cu capac ermetic. In acest fel pestele poate fi pastrat 3 -4 luni.
  • Sa nu va fie teama de canditatea mare de sare folosita. pestele isi va trage exact cat ii trebuie si nu va fi deloc sarat.
    Sa nu va temeti nici de oase pentru ca acestea vor deveni moi si nu vor mai prezenta un pericol, putand fi mancate foarte usor. Scapam si de alegerea lor.

Rețete inrudite

YouTube

Macrou cu mustar


Întrebări:

De ce se pune atat ulei pentru conservare? nu s-ar conserva mai bine cu un mix ulei otet?

Răspuns:

Nu se face pentru conservare pentru termen indelungat, doar pentru consum imediat. Se pune atata ulei pentru a acoperi tot pestele.




Comentarii (45):

Adrian, 31/10/2017

Cu toate ca aceasta reteta o stiu de mult,o prepar cu multa placere de fiecare data.Este cea mai perfecta reteta de peste marinat.Pt.cei sceptici si care stau cu fata in perna mai bine foloesesc reteta clasica de 2 lei.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/11/2013

Imi place cum suna chiar aseara am incepyt sa prepar marinata aceasta dar vreau sa o prepar ca si conserva.abia stept sa vad ce iese

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Minunat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/08/2015

SUPER

(0) (0) Abuz
01/10/2014

Intrebarea mea este:daca taiem macrou filee in loc de rondele,nu iese mai bun??Incerc acum,pentru ca duminica trecuta am prins din abundentza,macrou,iar fiind o cantitate mare am preferat sa'l fac filee pe malul oceanului,(am scapat repede de munca de curatzit)..)) Ma gândesc ca dupa faza cu otzet sa'l sa pun o maslina shi sa'l rotesc fileu sub forma de rondele

(0) (0) Abuz
18/03/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
02/03/2014

M-ai convins ! Sigur voi prepara si eu aceasta reteta !

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Super tare

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Nemaipomenit

(0) (0) Abuz
05/02/2014

Imi place reteta asta :*

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Macrou cu mustar
Macrou cu mustar
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Samosas cu macrou și cremă de brânză
Samosas cu macrou și cremă de brânză
3 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se gătește macrou în cuptor?
Cum se gătește macrou în cuptor?
2 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tofu marinat cu aromă asiatică
Tofu marinat cu aromă asiatică
2 porții
2 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Cateva cuvinte despre... Macrou Cateva cuvinte despre... Macrou

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează