Macroul il curatam de mate si de cap. Il spalam bine in apa rece si apoi fiecare trunchi il taiem in felii late de 2 -3 cm. Intr-o craticioara asezam un rand de peste, un strat de sare grunjoasa... Continuam asa pana terminam pestele. Ultimul strat este de sare.
Acoperim craticioara cu un capac sau cu folie si o bagam la frigider pentru 24 ore. Dupa aceasta perioada, scurgem zeama formata si clatim intr-un jet de apa rece. Scurgem bine si turnam otet peste peste pana il acoperim pe tot.
Acoperim craticioara si bagam iar la frigider pentru 24 ore. Dupa si aceste 24 de ore, scurgem otetul si turnam ulei cat sa acoperim bine pestele.
Iar acoperim craticioara si iar lasam la frigider 24 de ore.Dupa ce s-au scurs si aceste ultime 24 de ore, preparatul este gata. Acum avem doua posibilitati; fie consumam imediat pestele (timp de o saptamana - pastrat la frigider), fie il transformam in conserva. Daca alegem ultima varianta, scurgem pestele de ulei intr-o alta olicica.
Punem uleiul la incins. Asezam pestele in borcane curate si zvantate si asezonam cu solzisori de ceapa, feliute de morcov si masline. Turnam apoi uleiul fierbinte in borcane pana acoperim bine pestele si inchidem cu capac ermetic. In acest fel pestele poate fi pastrat 3 -4 luni.
Sa nu va fie teama de canditatea mare de sare folosita. pestele isi va trage exact cat ii trebuie si nu va fi deloc sarat. Sa nu va temeti nici de oase pentru ca acestea vor deveni moi si nu vor mai prezenta un pericol, putand fi mancate foarte usor. Scapam si de alegerea lor.
De ce se pune atat ulei pentru conservare?
nu s-ar conserva mai bine cu un mix ulei otet?
Răspuns:
Nu se face pentru conservare pentru termen indelungat, doar pentru consum imediat.
Se pune atata ulei pentru a acoperi tot pestele.
Comentarii (45):
Adrian,
31/10/2017
Cu toate ca aceasta reteta o stiu de mult,o prepar cu multa placere de fiecare data.Este cea mai perfecta reteta de peste marinat.Pt.cei sceptici si care stau cu fata in perna mai bine foloesesc reteta clasica de 2 lei.
Intrebarea mea este:daca taiem macrou filee in loc de rondele,nu iese mai bun??Incerc acum,pentru ca duminica trecuta am prins din abundentza,macrou,iar fiind o cantitate mare am preferat sa'l fac filee pe malul oceanului,(am scapat repede de munca de curatzit)..)) Ma gândesc ca dupa faza cu otzet sa'l sa pun o maslina shi sa'l rotesc fileu sub forma de rondele
Comentarii (45):
Cu toate ca aceasta reteta o stiu de mult,o prepar cu multa placere de fiecare data.Este cea mai perfecta reteta de peste marinat.Pt.cei sceptici si care stau cu fata in perna mai bine foloesesc reteta clasica de 2 lei.
Imi place cum suna chiar aseara am incepyt sa prepar marinata aceasta dar vreau sa o prepar ca si conserva.abia stept sa vad ce iese
Minunat
SUPER
Intrebarea mea este:daca taiem macrou filee in loc de rondele,nu iese mai bun??Incerc acum,pentru ca duminica trecuta am prins din abundentza,macrou,iar fiind o cantitate mare am preferat sa'l fac filee pe malul oceanului,(am scapat repede de munca de curatzit)..)) Ma gândesc ca dupa faza cu otzet sa'l sa pun o maslina shi sa'l rotesc fileu sub forma de rondele
Foarte bun
M-ai convins ! Sigur voi prepara si eu aceasta reteta !
Super tare
Nemaipomenit
Imi place reteta asta :*