Pestele se curata,se spala si se taie in bucatele de 1-2cm.Se aseaza intr-un vas incapator un rand de peste,se pune sare din abundenta peste,iar peste,sare,pana se termina pestele.
Se acopera vasul si se da la frigider 24 de ore. Dupa cele 24 de ore,se spala pestele de sare si se pune la scurs.Dupa ce s-a scurs bine de apa,se aseaza iar in vas,turnandu-se peste peste otet,cat sa-l cuprinda. Acum se poate pune alaturi de peste si ceapa taiata pestisori,felii de morcov,condimente.
Se acopera vasul si se da iar la frigider pentru 24 ore. Dupa aceste 24 de ore,se scurge otetul si se toarna ulei,cat sa cuprinda pestele si se da la rece pentru inca 24 ore.Dupa aceste ultime ore,pestele este gata de servire.
Asa pregatit se consuma si se pastreaza o saptamana. nu incercat,pentru ca de fiecare data cand facut s-a consumat repede,dar vecina mi-a spus ca pus in borcane si sterilizand borcanele 15 min la BM,tine cateva luni.
Comentarii (27):
Întradevăr, prima dată nu l-a ajuns o săptămână că s-a și mâncat ! Dar de data asta am făcut mai mult. Am să ncerc varianta cu sterilizatul.
Excelent!
Excelent :*
Scump
Ce inseamna BM?
Bv
Buna reteta
Foarte buna. Multumesc pentru reteta
Inecata in ulei.
Super reteta!Bv!