Incepem sa pregatim sosul bechamel si punem la incalzit laptele. Separat, intr-un vas cu fundul gros topim untul, la foc mediu, dupa care adaugam faina si amestecam repede ca sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase. Dam focul la minim si amestecam mereu, timp de 2 - 3 minute. Apoi turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand mereu.
Adaugam sare si cateii de usturoi zdrobiti usor, adica sa fie inca intregi si dam focul spre mediu pana cand incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand. Dam focul la minim si lasam sa clocoteasca usor timp de 10 minute, amestecand cateodata. Cand e gata, scoatem cateii de usturoi, adaugam piperul si lasam sosul deoparte.
E timpul pentru sosul "bolognese" de ciuperci. Intr-un vas incapator incingem 2 - 3 linguri de ulei de masline si calim pentru cateva minute ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile taiate felii, rosiile tocate marunt impreuna cu sucul din conserva, sare, piper si busuioc.
Lasam sa fiarba vreo 10 - 15 minute, iar daca sosul scade prea mult, adaugam apa. La final trebuie sa fie destul de lichid, cum se vede in poza de mai jos.Acum e timpul sa asamblam toate ingredientele. Noi am folosit paste Monte Banato, care nu necesita fierbere si sunt foarte bune. Ungem o tava cu unt si turnam jumatate din sosul bechamel. Asezam 4 foi de lasagna, apoi jumatate din ciuperci, si o treime din cascavalul razuit.
Asezam alt strat de foi, restul de ciuperci, cascaval. Punem ultimul strat de foi, turnam restul de sos bechamel si presaram pe deasupra restul de cascaval. Dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute.
Eventual puteti acoperi cu o folie de aluminiu tava in primele 15 minute, dar iese bine si daca o lasati descoperita de la inceput.Este foarte buna calda si are aproximativ 160 calorii la 100 de grame.
Comentarii:
Super de buna
Super delicioasa!!!!
Trebuie sosul sa fie lichid ca foile sa se inmoaie , altfel pot ramane un pic tari pe la jumatatea lasagnei si nu prea mai ai ca sa faci.
>:-(