Petitchef

Gomboti cu prune(Szilvas gomboc)

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru gombotii cu prune,avem nevoie de :

Pentru Crusta:

Preparare

  • Punem la fiert cartofii in apa cu sare.Ii lasam pana cand intra furculita in ei. Scurgem de apa si-i lasam sa se raceasca. Se curata apoi cartofii si se dau pe razatoarea mare. Punem intr-un castron cartofii,faina,ouale,sarea,si putin ulei.
  • Cantitatea de faina difera mult functie de calitatea cartofilor. Nu trebuie sa fie un aluat ferm,dar nici sfaramicios. Framantam un aluat moale si usor lipicios. Se lucreaza cu faina pe masa si pe maini.
  • Facem un sul,pe care il taiem in 15-20 de bucati.Facem din ele bile de marimea unui ou mai mare,pe care le aplatizam cu mana. Punem pe fiecare bucata de aluat o pruna curatata de sambure.
  • Inchidem bila de aluat peste pruna. Cand toate galustele sunt gata,punem la fiert intr-o cratita incapatoare cam de 4-5 litri,apa cu sare. Cand apa clocoteste,punem cu o paleta galustele in apa,una langa alta.
  • Trebuie sa fiarba cam 10 minute la foc mijlociu,ca sa nu se desfaca. Pentru ca galustele au tendinta sa se lipeasca pe fundul cratitei,bagati sub ele usor,o lingura sau scuturati cratita.
  • Cand se ridica la suprafata,sunt gata. Luati-le din cratita cu o spumiera,puneti-le pe o farfurie si pregatiti crusta. Manevrati-le cu grija,pentru ca in faza asta sunt moi si delicate.
  • Crusta :
    Se pune intr-un teflon,untul la topit.Se pune apoi pesmetul si se prajeste la foc mic.Invartiti,pentru ca se arde destul de usor. Cand e auriu,se da deoparte,se aduga zaharul si praful de scortisoara. Se pun galustele si se baloteaza cu pesmet. Sunt bune calde sau reci. Din acelasi aluat se pot face si galuste cu caise,dar eu le prefer pe cele cu prune. Cand serviti,puteti sa mai pudrati cu scortisoara.


Întrebări:




Comentarii:

07/08/2012

Foarte gustoase le-as manca tot timpul! dulce copilarie unde esti!.....cateodata strigam dupa ea(el)si il gasim in gomboc cu prune pe care o pregatea mama sau bunica! sunt super buneeeeeeeeeeee!

(0) (0) Abuz
17/06/2012

Excelenta reteta multumim

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
9 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează