Se pune intr-o cratita 1 litru de ulei, 3 kg de ceapa taiata solzisori pe care ii calim mai intai apoi adaugam si cei 2 kg de ardei spalati , curatati de seminte si taiati solzisori si lasam la calit in continuare pana se inmoaie si acestia.
Adaugam 1 kg de morcovi taiati felii subtiri si lasam la calit in continuare pana cand sunt pe jumatate moi si acestia. Adaugam cele 7 kg rosii decojite in prealabil si taiate cubulete mai mari( sa decojim mai repede si mai usor rosiile va recomand sa le tineti in apa clocotinda pret de cateva secunde , astfel ele se vor decoji usor ).
Apoi adaugam 1 kg de fasole cruda rupta bucatele potrivite,se adauga o mana de sare , iar spre sfarsit cand deja fasolea e fiarta mai mult de jumatate se adauga si cele 2 vinete mari taiate cuburi; ardeii iuti feliati , se pun frunze de telina, si de patrunjel tocate marunt , se condimenteaza cu sare , piper daca mai e nevoie si lasam sa fiarba in continuare pana fasolea e fiarta.
La sfarsit adaugam 1 lingura mare salicil sau 1 plic praf conservant. Se pun in borcane si se pun borcanele in patura sa stea pana a doua zi .