Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
17 min
257 Kcal

Un clasic al bucătăriei italiene: frittata cu ceapă! Acest fel de mâncare economic, ușor de făcut și gustos pe care toată familia îl va iubi ;-) Pur și simplu călește ceapa într-o tigaie cu capac, prepară un amestec de ouă și parmezan , apoi gătește-l în tigaie pentru câteva minute. Frittata poate fi servită ca fel principal, însoțită de o salată sau ca aperitiv, tăiată în mici părți ! Cel mai bun lucru la această rețetă este că se consumă atât caldă cât și rece :-)


Ingrediente

2
Cost estimat: 1.26 (0.63€/porție)

Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare7 min
Gătire10 min

Observații

Pot păstra frittata de ceapă?
Puteți păstra frittata la frigider timp de 2 zile, acoperită etanș cu folie alimentară sau așezată într-un recipient ermetic.

Ce pot folosi în loc de parmezan ras?
Pentru frittata de ceapă, va funcționa și grana padano ras sau pecorino ras. Dacă folosiți pecorino, adăugați mai puțină sare la ouăle bătute.

Pot face frittata de ceapă la cuptor?
Desigur, odată ce ceapa este fiartă, se adaugă peste ouăle bătute și se amestecă. Transferați apoi totul într-un vas tapetat cu hârtie de copt în partea de jos și coaceți la 200°C aproximativ 20-25 de minute.

Ce ceapă să folosiți pentru frittata?
Folosiți ceapa cu gust ușor, ca ceapa alba!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 257Kcal
  • Carbo: 2.8g
  • Grăsimi: 20.3g
  • Grăsimi sat.: 5.2g
  • Proteine: 15.6g
  • Fibre: 0.5g
  • Zahăr: 2.2g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (137g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Maria12, 20/05/2024

F.Buna!!

(0) (0) abuz



+