Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă!

Felul principal
Foarte ușor
17 min
257 Kcal

Un clasic al bucătăriei italiene: frittata cu ceapă! Acest fel de mâncare economic, ușor de făcut și gustos pe care toată familia îl va iubi ;-) Pur și simplu călește ceapa într-o tigaie cu capac, prepară un amestec de ouă și parmezan , apoi gătește-l în tigaie pentru câteva minute. Frittata poate fi servită ca fel principal, însoțită de o salată sau ca aperitiv, tăiată în mici părți ! Cel mai bun lucru la această rețetă este că se consumă atât caldă cât și rece :-)

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.26 (0.63€/porție)

Materiale

  • Castron
  • Tigaie anti-aderentă
  • Mandolină

Preparare

Preparare7 min
Gătire10 min
  • Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - Preparare etapa 1Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri folosind mandolina (dacă nu aveți una, puteți tăia fâșii subțiri cu un cuțit).
  • Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - Preparare etapa 2Turnați ulei de măsline în tigaie și adaugați feliile de ceapă, apoi căliți aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când (ceapa trebuie să fie translucidă).
  • Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - Preparare etapa 3Între timp, bateți ouăle într-un castron. Adăugați parmezanul ras, un praf de sare, un praf de piper și amestecați totul bine.
  • Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - Preparare etapa 4Când ceapa este fiartă, răspândiți-o uniform pe fundul tigăii. Adaugați apoi amestecul de ouă bătute, asigurându-vă că este distribuit uniform (recomandăm să țineți tigaia de mâner și să o rotiți pentru a întinde amestecul). Gătiți frittata aproximativ 7 minute la foc mediu/mic cu capacul pus.
  • Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - Preparare etapa 5Verificați dacă marginile se desprind ușor și dacă fundul este bine gătit. Apoi întoarceți frittata de ceapă folosind o farfurie (sau un capac plat).
  • Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - Preparare etapa 6Continuați să gătiți pe cealaltă parte aproximativ 4-5 minute la foc mediu, fără capac.
  • Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! - Preparare etapa 7Gata, frittata de ceapă este gata. O puteți servi caldă sau rece, depinde de dvs.!

Punctează această reţetă

Observații

Pot păstra frittata de ceapă?

Puteți păstra frittata la frigider timp de 2 zile, acoperită etanș cu folie alimentară sau așezată într-un recipient ermetic.

Ce pot folosi în loc de parmezan ras?

Pentru frittata de ceapă, va funcționa și grana padano ras sau pecorino ras. Dacă folosiți pecorino, adăugați mai puțină sare la ouăle bătute.

Pot face frittata de ceapă la cuptor?

Desigur, odată ce ceapa este fiartă, se adaugă peste ouăle bătute și se amestecă. Transferați apoi totul într-un vas tapetat cu hârtie de copt în partea de jos și coaceți la 200°C aproximativ 20-25 de minute.

Ce ceapă să folosiți pentru frittata?

Folosiți ceapa cu gust ușor, ca ceapa alba!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 257Kcal
  • Carbo: 2.8g
  • Grăsimi: 20.3g
  • Grăsimi sat.: 5.2g
  • Proteine: 15.6g
  • Fibre: 0.5g
  • Zahăr: 2.2g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (137g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Maria12

F.Buna!!

abuz