Frittata la air fryer
O alternativă ușoară și gustoasă la clasica frittata în tigaie: frittata în friteuză cu aer! De fapt, nu mai este nevoie de tigaie pentru această rețetă, deoarece am pregătit această „omletă” italiană direct în hârtia de pergament. Mai puține grăsimi, mai puține vase de spălat și o masă super gustoasă pe care o poți îmbunătăți cu ierburi aromatice, brânză sau chiar mezeluri, cine ar putea spune mai bine? ;-)
Ingrediente
Materiale
- Air Fryer
- Bol
- Furculită
Preparare
Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le repede, adăugând parmezanul ras, piper și sare.
Așezați hârtia de copt în fundul friteuzei și turnați în ea amestecul de ouă.
Setați friteuza cu aer la 180°C și gătiți timp de 13 minute.
Gata!
Observații
Cât pot păstra frittata?
O puteți păstra la frigider timp de 1 zi acoperind-o cu folie alimentară.
Cât timp ar trebui să gătiți frittata în friteuza cu aer?
13 minute. Cu toate acestea, vă recomandăm să verificați la sfârșitul gătirii: uneori, timpii trebuie ajustați în funcție de puterea friteuzei dvs. cu aer.
Ce pot adăuga la frittata?
Puteți adăuga șuncă, ceapă tocată mărunt, dovlecel ras sau brânză ruptă în bucăți mici de exemplu!
Cum se face frittata cu aer mai pufoasă?
Adăugați puțin lapte în amestecul de ouă: pentru 4 ouă vor fi suficiente 2 linguri de lapte.
Nutriție
- Carbo: 1.3g
- Grăsimi: 13.4g
- Grăsimi sat.: 4.6g
- Proteine: 16.3g
- Fibre: 0.3g
- Zahăr: 1.1g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6