Frittata la cuptor
Aceasta frittata va fi perfecta pentru reutilizarea branzei ramase. Adaugati cartofi, feliile de branza ramase, prosciutto si oua! O reteta super usoara ce se poate servi ca aperitiv sau ca un fel de mancare principal alaturi de o salata buna :-)
Ingrediente
Materiale
- Forma rotunda din silicon cu diametrul de 25 cm
Preparare
- Bateti ouale intr-un bol.
- Adaugati cartofii fierti. Amestecati din nou. (Gatiti rapid cartofii: curatati-i si taiati-i, adaugati putin unt, puneti un capac special si puneti-i in cuptorul cu microunde timp de 8 minute)
- Taiati prosciutto si feliile de branza in bucați mici si amestecati-le cartofii si ouale. Asezonati dupa gust.
- Se toarna amestecul intr-o forma de copt unsa cu unt. Puneti in cuptor setat la 190° C timp de 25 de minute. Verificati daca s-a copt.
- Gata!
Observații
In functie de ceea ce aveti prin frigider, puteti adauga mai multe sau puteti pune mai putina branza.
Întrebări
Cu ce tip de branza putem înlocui branza raclette?
Incercati cu o branza care se topeste frumos, mozzarella, de exemplu
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Se poate face cu ardei gras, ciuperci, morcov, verdeata, dovlecei, brocoli, ceapa verde, mazare, fasole verde, conopida, carnaciori, piept de pui, bacon, cascaval, telemea etc,etc, si e mult mai gustoasa facuta in cuptorul aragazului decat la microunde. Deobicei e bine sa se foloseasca, un singur fel de carne, unul de branza si 2-3 legume.
Una din cele mai bune retete de "ou"...orsi-ce leguma poate fi adaugata (se inlocuieste un cartof cu altceva:mazare,...morcov... zucchini...etc) dupa preferinta...