Pentru ca nu aveam la indemana carne de vita, fost nevoita sa folosesc carne de porc. In schimb renuntat la feliile de slanina, carora insa nu simtit deloc lipsa.
Dar sa purcedem la treaba:Se curata ceapa si ardeiul de cotoare. Ceapa se taie in 4 bucati si se deface in foi, ardeiul se taie in felii mai late. Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite pentru frigarui.
Intr-o farfurioara se amesteca condimentele cu un praf de chimen, cu frunze uscate de maghiran si cu frunzele de rozmarin tocate marunt. Carnea se usuca cu un servet de hartie si se trece prin acest amestec.
Se infige pe un bat o bucatica de carne, o felie de ceapa, una de ardei, apoi carne, ardei, iar carne si tot asa, se repeta operatia pana ajungem la varful batului. Frigaruile astfel preparate se lasa sa stea la rece pentru o ora.
Nu stiu cum se pregatea pe vremea lui Stocker mancarea pentru pisici, eu am preferat sa aleg calea mai comoda si mai sigura a gratarului. Frigaruile se pun pe gratarul incins, uns cu grasime, si se frig timp de 8-10 minute pana cand carnea se patrunde complet. In timpul frigerii, se intorc pe toate partile.
Prints may be available for purchase through the shop.Frigaruile haiducesti merg perfect langa o salata de rosii sau de legume coapte la gratar.
Comentarii:
Presupun ca haiducii, foloseau vanat si sa nu mai spun de carnea de vita care nu este potrivita pt, frigarui.....poate de vitel.....?
Daca ar fi posibil, ti-as da MINUS 5 stele!