Cand aveti pofta de ceva nou si doriti sa va rasfatati putin, incercati frigarui pregatite la tava. Sunt minunate si merg cu orice sos si alaturi de orice garnitura doriti.
Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1 centimetru.
Ca sa fie carnea frageda si gustoasa, am lasat cubuletele de carne la marinat in zeama stoarsa de la o lamaie, impreuna cu mirodenii. Pentru marinata am folosit busuioc proaspat uscat, maghiran, mult chilli, piper alb si sare.
Desigur, daca nu gustati mancarurile picante, atunci puneti in loc de chilli boia dulce. Am lasat carnea la marinat o ora si am dat la frigider in timpul acesta.
Intre timp am pregatit legumele ce aveau sa stea mandre pe tepusa alaturi de carnea de porc marinata.
Am ales pentru frigaruile mele dovlecei zucchini, ardei capia, ciuperci Champignon si nu se putea sa lipseasca ceapa.
Dovleceii si ardeiul capia i-am taiat cubulete, ciupercilor le-am scos piciorusele, iar ceapa am taiat-o circular astfel ca am obtinut niste inele pline.
Cand am considerat ca marinada mea a fost gata, am scos carnea de la frigider si m-am apucat sa construiesc frigaruile: intr-o o tepusa am infipt un cubulet de dovlecel, apoi un patratel de ardei capia, urmat de o bucatica de carne, un inel de ceapa si o ciupercuta.
Dupa care am repetat operatiunea pana am umplut o tepusa, iar apoi cu fiecare tepusa imparte am procedat la fel.
Dupa ce frigaruile au fost pregatite am uns tava in care urma sa le pun la cuptor cu putin ulei – din motive de sanatate, cum am mai precizat si in alte randuri, evit uleiul rafinat de floarea soarelui.
Eu am folosit ulei de porumb. Am asezat frigaruile in tava si peste ele am tras un praf de sare si altul de mirodenii.
Am turnat putina apa si am taiat o rosie felii rotunde pe care le-am asezat si pe ele in tava. Am dat la cuptor pentru o ora la foc mic si am scos cand carnea si legumele erau frumos rumenite.
Brr, ce pleonasm: "ciuperci Champignon", champignon fiind echivalentul generic francez pentru ciuperci. Văd ce că termenul se poartă prin televiziunile "culte" de la noi, alea care spun "doisprezece femei". Mă rog, româniispun că sunt un popor francofon (!?) când li se pare lor că dă bine. Bine că nu au spus în limba ce cred ei că ar fi franceză " mushrumsuri Champignon". Mai bine ar fi spus, aşa cum spun francezii despre acest tip de ciuperci, ciuperci pariziene adică, corect," champignons de Paris". Reţeta e OK (în galică sau gaelică) sau în vreţi voi! Am făcut-o şi îmi place mult. Succes!
Comentarii (22):
Este genial
Brr, ce pleonasm: "ciuperci Champignon", champignon fiind echivalentul generic francez pentru ciuperci. Văd ce că termenul se poartă prin televiziunile "culte" de la noi, alea care spun "doisprezece femei". Mă rog, româniispun că sunt un popor francofon (!?) când li se pare lor că dă bine. Bine că nu au spus în limba ce cred ei că ar fi franceză " mushrumsuri Champignon". Mai bine ar fi spus, aşa cum spun francezii despre acest tip de ciuperci, ciuperci pariziene adică, corect," champignons de Paris".
Reţeta e OK (în galică sau gaelică) sau în vreţi voi! Am făcut-o şi îmi place mult.
Succes!
Excelent
Niste frigarui excelente
Super
Busuiocul este proaspat sau uscat?
Multumesc pentru idee
Parcă mi-e și poftă. fenia Driva
Arata bine
Cred ca este foarte bun am sa fac si eu