Se taie cepele marunt si se pun la prajit in ulei. Se adauga morcovul taiat rondele, ardeiul, rosia curatata de piele si usturoiul taiate marunt. Pieptul de curcan se ruleaza si se baga intr-o plasa elastica speciala pentru gatit. In caz ca nu aveti , legati pieptul de curcan cu o ata astfel incat sa fie bine strans.
Se sareaza bine carnea , iar cand legumele sunt calite se adauga pieptul. Se rumeneste bine pe toate partile , apoi se adauga vinul si apa. Se adauga un pic de sare si se lasa la fiert timp de o ora aproximativ , la foc incet , intorcand din cand in cand carnea. Apa nu trebuie sa acopere carnea. preparat-o in cucta asa ca am lasat-o cam 15-20 minute la fiert.
Cand carnea este gata se scoate din cratita iar legumele se toaca cu blenderul pana se face un sos. In cazul in care sosul este prea gors se mai adauga apa si se pune inapoi pe foc.
Carnea se taie felii dupa ce i s-a inlaturat plasa in care era bagata, apoi se baga feliile pe rand in sos. Se lasa sa fiarba cateva minute amestecand dar nu cu o lingura ci miscand cratita. Se poate servi cu garnitura sau doar cu sosul propriu.