Fasole verde cu sos de usturoi
Ingrediente
4
pentru sosul de usturoi:
Preparare
Preparare30 min
Gătire25 min
- Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in vasul de fiert in aburi sau intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20-25 minute.
- Preparati un mujdei din usturoiul curatat si bine zdrobit peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul.
- Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata. Dupa ce s-a fiert fasolea, scoateti-o din vas, o lasati sa se racoreasca putin si adaugati-o peste sos. Cu o spatula o intoarceti usor, fara a o zdrobi, ca sa se imbrace bine in sos. Garnisiti cu ardei rosu taiat bastonase foarte subtiri, feliute de ardei iute, frunze de marar, patrunjel, etc.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Nu inteleg care este rolul bicarbonatului....dar reteta e super !
anonymous
Excelent
anonymous
Super merita incercat pofta buna
Punctează această reţetă