Se spali se cur fasolea verde apoi se rupe în buci mai mici. Se pune la fiert în ap cu puin sare. Ceapa se curi se taie cât mai mrunt apoi se pune la fiert alturi de fasolea verde.
Pentru sos se topete untul se adaug uleiul, usturoiul tiat feliue i se clete fina; se stinge cu laptele, se amestec continuu, apoi se ia de pe foc i se adaug smântâna, se condimenteaz cu piper i nucoar.
Se pune pe foc i se fierbe sosul 2 - 3 minute. Se adaug în sos fasolea verde scurs de ap. Se mai las s dea un clocot . Dac sosul este prea gros se poate subia cu puin ap în care a fiert fasolea.
La sfârit se pune prunjelul verde tiat mrunt. Se servete ca garnitur la niel, chiftelue, etc. A servit alturi de crochete de dovlecel.
Comentarii:
Ar fi mult mai corect sa inveti prima data limba Romana, si de abia dupa acea sa postezi tot felul de retete.
Limba romana este grea intr-adevar