Fasolea se lasa la umflat pentru cateva ore apoi se fierbe schimband apa de trei ori pe aragaz trebuie sa avem la indemana apa fierbinte pentru a turna peste fasole dupa schimbarea apei.
Intr-un vas se pune cateva linguri cu ulei de masline si cateva linguri cu apa pentru a inabusi ceapa si ardeiul tocat, morcovul razuit.
Lasam 5 minute pe aragaz apoi adaugam sucul de rosii, mai lasam cateva minute pe foc apoi adaugam fasolea si completam cu zeama in care a fiert fasolea.
Tinem fasolea pe foc timp de o jumatate de ora, asezonam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam mararul tocat marunt si un varf de lingurita cu cimbru.
Se serveste cu castraveti acri sau o salata de muraturi asortate.
Comentarii (21):
Fasolescazuta cu ciolan
Arata bine
Mi se pare o reteta ușor de făcut !
Mie mia placut incercati si voi
Acum merg si eu sa pregatesc...
Excelent
Zuperrr !
Super buna ;)
O sa o incerc chiar azi
Delicioase