Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si iasa apa galbena, sa scurg aceasta apa si sa pun din nou la fiert fasolea cu apa rece.
Acum adaug morcovii taiati rondele, o ceapa, patrunjelul verde, cateii de usturoi. Dupa ce fasolea a fiert bine, scurg apa intrun vas si folosesc robotul pt a mixa totul. Potrivesc de sare.
Daca e prea consistent, mai adaug putina apa din vas, pana obtin consistenta dorita, apoi pun praful de cimbru. Pregatesc apoi prajeala, astfel: restul de ceapa taiata solzisori se prajeste in ulei sa devina crocanta, stingem focul si adaugam imediat o lingurita sau doua de boia dulce pt culoare.
Aceasta prajeala se aduga deasupra peste fasolea frecata. Cand nu postiti prajiti slanina.
1) Din cate stiu eu, prima fierbere nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute, nu pana se ingalbeneste apa. Eventual se spumeaza. In prima apa e bine sa adaugati o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu care ajuta la fierbere si mai elimina si din gaze. 2) A doua apa ar trebui adaugata fierbinte, altfel fasolea va fierbe foarte greu. 3) "pt a mixa totul"... Inclusiv ceapa fiarta ?? Din cate stiu eu, ceapa se cam arunca... dar, ma rog, o sa incerc si eu o data.
Comentarii:
Foarte pertinent comentariul anterior, subscriu 100%.
1) Din cate stiu eu, prima fierbere nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute, nu pana se ingalbeneste apa. Eventual se spumeaza. In prima apa e bine sa adaugati o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu care ajuta la fierbere si mai elimina si din gaze. 2) A doua apa ar trebui adaugata fierbinte, altfel fasolea va fierbe foarte greu. 3) "pt a mixa totul"... Inclusiv ceapa fiarta ?? Din cate stiu eu, ceapa se cam arunca... dar, ma rog, o sa incerc si eu o data.