Fasolea boabe se spala si se lasa in apa rece 12 ore.Ceapa se curata, se toaca marunt si se opareste, apoi se indeparteaza apa.
Ciolanul se spala si se da un clocot, apoi se arunca apa.Patrunjelul se spala si se toaca marunt.Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Bucata de ciolan oparita se aseza intr-o tava pentru cuptor cu capac impreuna cu o cana de apa si se da la foc potrivit pentru 2-3 ore.
Fasolea se pune la fiert in apa, dupa primele clocote se indeparteaza apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte.Se procedeaza astfel de 3 ori.
Separat, ceapa se inabuse in 50 ml ulei si 50 ml apa.Se adauga pasta de tomate, foi de dafin,cimbru, sare si piper.
Se fierbe totul 10-15 minute, apoi se adauga la fasole, cand aceasta este aproape fiarta.La sfarsitul fierberii se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel.
Se scoate ciolanul se dezoseaza si se portioneaza.Preparatul se serveste cald cu ciolan feliat si patrunjel verde deasupra.
Comentarii:
Excelenta reteta eu am gatito cu ciolan proaspat
Se poate prepara si cu colan proaspat neafumat pt cei ce nu mananca afumatura