Fasole cu ciolan afumat

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Salata de fasole boabe-petitchef


Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • In primul rand fasole se fierbe in mod traditional: se schimba apa de trei ori, in a patra apa se pune o ciapa mare tocata, un morcov mare taiat cabulete, obtional se poate pune o bucata de telina si un patrunjel radacina.Ciolanul se pune la fiert.
  • Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un strop de ulei. Cand ciolanul a fiert se scoate dupa os si se taie in bucati potrivit de mari.
  • Cand ceapa devine sticloasa se adauga si bucatile de ciolan si se lasa sa se rumeneasca un pic.Apoi se adauga fasolea fiarta cu o parte din zeama in care a fiert si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cam o lingura de bulion si se lasa sa mai clocoteasca vreo 5 minute.
  • La final se stinge focul si se pune patrunjel verde tocat. Se serveste calda cu mamaliguta si muraturi.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

17/10/2013

Delicioasa merci de reteta

(0) (0) abuz
10/06/2013

Prima

(0) (0) abuz
22/02/2013

Super buna

(0) (0) abuz
dia81
dia81, 31/10/2012

N-am indoiala...mancarea o fi delicioasa dar la gramatica doamna bucatareasa esti praf..."ciapa"???"obtional"???"se scoate dupa os"???

(0) (0) abuz



+