Fasole cu ciolan afumat
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Salata de fasole boabe-petitchef
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- In primul rand fasole se fierbe in mod traditional: se schimba apa de trei ori, in a patra apa se pune o ciapa mare tocata, un morcov mare taiat cabulete, obtional se poate pune o bucata de telina si un patrunjel radacina.Ciolanul se pune la fiert.
- Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un strop de ulei. Cand ciolanul a fiert se scoate dupa os si se taie in bucati potrivit de mari.
- Cand ceapa devine sticloasa se adauga si bucatile de ciolan si se lasa sa se rumeneasca un pic.Apoi se adauga fasolea fiarta cu o parte din zeama in care a fiert si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cam o lingura de bulion si se lasa sa mai clocoteasca vreo 5 minute.
- La final se stinge focul si se pune patrunjel verde tocat. Se serveste calda cu mamaliguta si muraturi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: