In primul rand fasole se fierbe in mod traditional: se schimba apa de trei ori, in a patra apa se pune o ciapa mare tocata, un morcov mare taiat cabulete, obtional se poate pune o bucata de telina si un patrunjel radacina.Ciolanul se pune la fiert.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un strop de ulei. Cand ciolanul a fiert se scoate dupa os si se taie in bucati potrivit de mari.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga si bucatile de ciolan si se lasa sa se rumeneasca un pic.Apoi se adauga fasolea fiarta cu o parte din zeama in care a fiert si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cam o lingura de bulion si se lasa sa mai clocoteasca vreo 5 minute.
La final se stinge focul si se pune patrunjel verde tocat. Se serveste calda cu mamaliguta si muraturi.
Comentarii:
Delicioasa merci de reteta
Prima
Super buna
N-am indoiala...mancarea o fi delicioasa dar la gramatica doamna bucatareasa esti praf..."ciapa"???"obtional"???"se scoate dupa os"???