Bucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.
Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari astfel: se bate bine oul, se adauga berea si apoi se incorporeza malaiul si faina putin cate putin astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam in aluat si putin marar uscat si amestecam bine.
Incingem intr-o tigaie uleiul in care am pus si untul.Dam pestele prin aluatul de mai sus si apoi il punem in tigaia cu ulei incins.Prajim la foc potrivit , chiar mic,circa 5 min. pe fiecare parte pana ce acesta se rumeneste frumos.Nu trebuie sa prajim la foc mare deorece riscam ca pestele sa nu se faca doar sa se arda aluatul.Cand pestele este gata facut se scoate pe o hartie absorbanta .
Servim alaturi de o garnitura , eu am preferat o garnitura cu cus-cus.
Reteta e buna cu mentiunea ca focul trebuie sa fie mediu spre mare; pestele oricum se face repede, iar daca tinem aluatul ala cite 5 minute pe fiecare parte, cind il, scoatem va fi imbibat cu ulei. verificat.
Comentarii (22):
Fain tare
Reteta e buna cu mentiunea ca focul trebuie sa fie mediu spre mare; pestele oricum se face repede, iar daca tinem aluatul ala cite 5 minute pe fiecare parte, cind il, scoatem va fi imbibat cu ulei. verificat.
DEOSEBIT DE GUSTOS, CROCANT, AERISIT SI ASPECTUOS. FELICITARI, DRAGII MEI COPII HARNICUTI SI ISTETI
Arata Super,Super WOW.
Delicios!
Arata super,gustoas
F bun si crocant !
Interesant aluatul cu bere!
Excelent si usor de gatit
Arata extraordinar... Mai multe comentarii dupa ce o pregatesc