Crapul cumparat era unul de "Salonta", adica cu pielea neacoperita de solzi , asa ca l-a decapitat si i-am taiat coada si bucatile de carne care sunt pana la burta crapului, bucati din care se va face o ciorba pescareasca.
L-a curatat de cativa solzi pe care ii avea, i-a scos urechile si organele interne. I-a scos si laptii, pentru ai prajii si pe acestia .L-a spalat bine in apa rece si l-a pus pe servetele de hartie pentru a se scurge de apa.A portionat crapul pe bucatele (rondele), tocmai bune de prajit in tigaie .
Felia de crap pe care am ales-o pentru prajit am trecut-o prin faina si dupa ce a considerat ca este acoperita in totalitate cu faina, a scuturat-o de surplusul acesteia.Am incins tigaia cu ulei si a introdus bucata de crap in uleiul incins.
Prajiti 2-3 minute, in asa fel incat sa nu avem carne cruda in interiorul bucatii de peste. Il intoarcem si pe partea cealalta si-l prajim. Trebuie sa fim siguri ca aceasta bucatica de peste este gatita in intregime.
A pregatit in paralel si un piure de cartofi, prin curatarea a trei cartofi medii si taierea lor in bucati cat de cat egale, pentru a se fierbe in acelasi timp.
Fierbem cartofii max. 20 de minute. Oricum ii putem incerca cu furculita daca sunt fierti indeajuns. Cand cartofii s-au fiert, ii zdrobim cu furculita punem untul si laptele si amestecam pana obtinem o consistenta dorita. Asezonam cu sare dupa gust.
Comentarii:
Simplu si frumos